- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik o izjavi Džaferovića o ruskoj ambasadi: Komično

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Tvrditi da je Bosna i Hercegovina suverena, a moljakati da iz nje ne ode kolonijalni upravnik je komično, baš kao što je komičan i pokušaj Šefika Džaferovića da disciplinuje ambasadora Ruske Federacije, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Na pitanje Srne da prokomentariše Džaferovićevu izjavu da se BiH neće upravljati iz Ambasade Ruske Federacije, Dodik je rekao da bi mogao u potpunosti biti saglasan sa ovom njegovom izjavom samo da je dodao da se neće upravljati ni iz američke, britanske ili nemačke, a mogao bi je i razumeti da proteklih 27 godina BiH nisu upravljali upravo ambasadori zapadnih zemalja.
„Ambasador Ruske Federacije, koji nikada nije doveo u pitanje Dejtonski mirovni sporazum, Ustav BiH i ravnopravnost naroda i entiteta, ne bi smeo da bude tretiran iz Predsedništva BiH na način na koji je to učinio Džaferović bez obzira što je u pitanju samo reakcija jednog dela Predsedništva“ istakao je Dodik.
Kada je reč o Džaferovićevoj izjavi da je BiH trasirala svoj evroatlantski put odlukama svojih institucija, uključujući i zahtev za članstvo u NATO, Dodik je rekao da bi podsetio kolegu Džaferovića da BiH nije donela odluku o članstvu u NATO i da prestane obmanjivati javnost, prenosi RTRS.
Željko Komšić i Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
REGION
Dodik: Komšićevo obraćanje ličilo na osvetu zlog patuljka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala