- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Đukanović: Sigurno nećemo potpisati ugovor o kome mašta Srpska pravoslavna crkva

© Tanjug / HINA/DARIO GRZELJMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Crna Gora nije odustala od potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, koji mora biti u skladu sa ustavno-pravnim sistemom države, izjavio je crnogorski predsednik Milo Đukanović i dodao da SPC nema nikakva posebna prava u Crnoj Gori.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Ugovor nije nikakav imperativ SNP-a, to je interes svake odgovorne vlasti uključujući i DPS, kao raniju vlast. Samo je imperativ da taj ugovor mora biti u skladu sa ustavno-pravnim sistemom Crne Gore, a ne u skladu sa mitomanskim interpretacijama istorije čelnika SPC kako njima pripadaju neka posebna prava. Ne pripadaju im nikakva posebna prava“, rekao je Đukanović u intervjuu za RTV Crne Gore.
Siguran je kaže da države neće potpisati ugovore o kakvim, kako je rekao, mašta SPC.
„Sa tezom da dokaže da je Crna Gora srpska, teokratska država kojom bi trebalo da upravlja SPC, za šta su podršku dobili i izborom vlade u Ostrogu“, kaže Đukanović.
Govoreći o popisu stanovništva, crnogorski predsednik Crne Gore je rekao da je to zakonska obaveza, koja je, kako tvrdi, prošle godine propuštena zbog nezdrave atmosfere i srpskih medija.
„Zakon o popisu treba da definiše sve uključujući i tačan datum njegovog održavanja. Tu priliku smo propustili prošle godine jer se popisi održavaju svake 10 godine. Ta prilika se propustila zbog potpuno jedne nezdrave atmosfere u kojoj su srpski mediji govorili o najvažnijem nacionalnom interesu Srbije da bude akter popisa u Crnoj Gori“, tvrdi Đukanović.
On je rekao da Zakon o popisu koji je usvojila odlazeća vlada treba dopuniti jer nisu sadržani svi neophodni elementi, prenosi Tanjug.
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
REGION
Đukanović: Nije vreme za posetu Beogradu, idem u Prištinu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala