- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski „Preporod“ sprema protest na dan posete šefa Pentagona; Ne damo Ukrajini S-300

CC0 / Pixabay / Sofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Bugarska parlamentarna stranka „Preporod“ kritikovala je pokušaje SAD da ubede zvaničnu Sofiju da isporuče Ukrajini svoje S-300. Zbog toga će stranka sutra organizovati protest kod zgrade Ministarstva odbrane, upravo u danu kada u Bugarsku dolazi američki ministar odbrane Lojd Ostin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Jedina uloga koju Bugarska može na sebe da preuzme kada je reč o situaciji sa Ukrajinom jeste da bude posrednik, smatra lider stranke Kostadin Kostadinov. Svaka druga aktivnost predstavlja državnu izdaju, dodao je on.
„Pojavili su se navodi da će nam Amerikanci kao kompenzaciju dati drugo naoružanje. Za to možemo da kažemo da je elementarna laž. Podsećam da smo kupili lovce F-16 za 2,1 milijarde leva čija isporuka kasni već nekoliko godina. I nejasno je da li će je uopšte biti. Amerikanci nikada ništa ne daju, posebno ne poklanjaju. Oni jednostavno uzimaju“, rekao je novinarima Kostadinov.
Bugarski premijer Kiril Petkov je izjavio prethodno da su apsolutno lažne vesti koje su se pojavile i u kojima se navodi da Bugarska planira da Ukrajini pošalje naoružanje.
„Ne postoje nikakvi PVO sistemi, nikakve specijalne rakete, kao ni sve ono o čemu čitam na Fejsbuku ceo dan, to su apsolutno lažne vesti. Njihovi autori teže da uliju strah među ljude“, izjavio je premijer.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala