- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.
Fudbaleri Partizana - Sputnik Srbija

Partizan nije ni zapretio – poraz i u revanšu za kraj u Evropi

Pratite nas
Fudbaleri Partizana porazom od 3:1 u revanš meču osmine finala Lige konferencija na gostovanju Fejenordu u Roterdamu završili su premijerno učešće u novom evropskom takmičenju.
Crno-beli su poraženi ukupnim rezultatom 8:3, imajući u vidu da su prvi duel odigran u Beogradu izgubili sa 5:2.
Partizan je igrao bez Igora Vujačića, Bibrasa Natha, Aleksandra Miljkovića, a u ekipu se vratio Rikardo Gomeš koji je i postigao jedini pogodak za beogradsku ekipu u 61. minutu, posle čega je imao još nekoliko prilika za gol.
Nije loše izgledao Partizan u poslednjih pola sata utakmice, ali je do tog momenta već sve bilo završeno – Holanđani su nametnuli svoj ritam i uradili taman toliko da mogu mirno da sačekaju kraj meča, bez bojazni od velikog preokreta.
Trener Partizana Aleksandar Stanojević je promešao karte u odnosu na prvi duel, u odsustvu Natha Miloš Jojić je zaigrao kao ofanzivni vezista, ali je bilo očigledno da domaći u njemu vide slabu tačku veznog reda Partizana i preko njega su ulazili u ofanzivne akcije.
Umesto presinga Partizana, videli smo presing Fejenorda, brzu tranziciju i šanse već u prvih 15 minuta, ali je odbrana crno-belih bila veoma gusto postavljena i na uspevala je da spreči rani gol.
Nameru da napadne u timu Partizana, na startu duela, imao je Kvinsi Menig, upisao je dva naleta po levoj strani, ali je do njega lopta teško dolazila jer je u uvodnom periodu utakmice bila čak 72 posto vremena u posedu domaćih.
Slično je bilo i u nastavku, prvih pola sata je proteklo u besomučnim dodavanjima domaćih i pokušajima igrača Partizana da ostvare priliku za kontranapad, ali je sve bilo jalovo i bez ideje.
Partizan je u 32. minutu savladan, veliki karambol se dogodio u njegovom kaznenom prostoru, lopta je pogodila stativu, a potom završila u mreži, prošavši kroz noge golmanu Nemanji Stevanoviću.
Ipak, sudije su se oglasile i pokazale na nedozvoljenu poziciju, iako se na usporenom snimku videlo da nije bilo osnova za takvu odluku, a do kraja poluvremena Fejenord je imao dve dobre prilike iz slobodnih udaraca i jednu je iskoristio.
Marko Jevtović je napravio prekršaj u svom stilu, pošto je prethodno izgubio protivnika iz vida, dobio žuti karton i omogućio prekid domaćem timu – Jens Tornstra je šutirao direktno u gol, lopta je na svom putu pogodila Sirila Desersa u leđa i odletela u gol ukopanog golmana Stevanovića koji nije imao šanse da reaguje.
Moglo bi se reći – šansa za Partizan se dogodila u 49. minutu, ali se ona ubraja samo zato što drugih prethodno nije bilo, centaršut iz kornera Siniša Saničanin je prosledio do Lazara Markovića, iako mu to nije bila namera, a kapiten crno-belih je loptu izbacio u gol-aut pa ni iz te akcije gosti nisu upisali udarac u okvir gola.
To se dogodilo u 55. minutu, Rikardo je daleko od svoje omiljene pozicije primio loptu, nije imao drugo rešenje osim da „raspali“ sa dvadesetak metara i to je učinio taman toliko da u rubrici za „udarce u okvir gola“, ne bude „nula“.
Taman što je Partizan pokušao da preuzme inicijativu, primio je drugi gol – posle izgubljene lopte usledio je kontranapad, Gus Til je prevario Sašu Zdjelara koji je očekivao gol-aut, a na pravom mestu se našao Reis Nelson i lako je savladao Stevanovića.
Drugi gol je „uspavao“ domaće za tren, u 61. minutu je to iskoristio Rikardo Gomeš, postigavši svoj 26. pogodak u sezoni, iskoristivši odbijenu loptu posle lošeg dodavanja Markovića prema levoj strani.
Reprezentativac Zelenortskih ostrva je desnom nogom sa nešto manje od dvadeset metara poslao loptu pravo u mrežu, daleko boljim udarcem nego šest minuta ranije – nadao se novoj šansi u 65. minutu, ali je Jojić propustio priliku da uputi centaršut prema svom centarforu.
Partizan je delovao bolje u tim momentima, Rikardo je upisao novu priliku, a potom je Menig „namestio“ gol šansu Markoviću koji je glavom udario loptu i poslao je preko gola, iako je golman u toj situaciji ne bi imao šanse da odbrani bolji šut.
U 72. minutu trener Stanojević je oslobodio daljih obaveza Jojića, na terenu se pojavio mladi Nikola Terzić, a viđena je i promena formacije u kojoj je Jevtović vraćen na poziciju centralnog defanzivca dok su bekovi dobili ofanzivnije zadatke.
Ipak, prostora za nekakav veliki preokret nije bilo, domaći su „zatvorili“ utakmicu i obezbedili prolaz dalje, potvrdili su to i golom u 90. minutu za koji je odgovoran Brajan Linsen, dok je Stanojević taj period iskoristio da na teren pošalje igrače sa malom minutažom.
Meč ste mogli da pratite uz Sputnjik.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
22:51 17.03.2022
90' – Kraj!
Poraz Partizana od 3:1 za kraj evropske odiseje.
22:47 17.03.2022
90' – Potop Partizana!
Dvaput je Stevanović odbranio, treći put nije uspeo – gol je postigao Brajan Linsen.
Partizan gubi 3:1.
22:41 17.03.2022
83' – Da se rastrče...
Na terenu su Samed Baždar i Milan Smiljanić, umesto Lazara Markovića i Marka Jevtovića.
22:35 17.03.2022
77' – Menig i Rikardo su završili
Umesto njih utakmicu će završiti Filip Holender i Nemanja Jović.
22:34 17.03.2022
75' – Da nije kasno?
Stanojević je vratio Jevtovića na mesto centralnog defanzivca, bekovi su dobili ofanzivnije zadatke, ali...
22:29 17.03.2022
72' – Terzić umesto Jojića
Brzonogi mladi fudbaler je dobio priliku umesto Jojića koji je ponovo imao negativan odnos tačnih dodavanja i izgubljenih lopti – 13:17.
22:26 17.03.2022
68' – Marković!
Menig je posle dodavanja Rikarda asistirao Markoviću, ali je kapiten Partizana ponovo glavom prebacio loptu preko gola.
22:23 17.03.2022
66' – Rikardo!
Pokušao je makazicama, razigrao se, samo kada bi dobijao više lopti...
22:22 17.03.2022
65' – Jojić...
Novu šansu je upropastio vezni fudbaler Partizana – sa desnog krila je mogao da centrira prema Rikardu koji je bio sam kao duh u kaznenom prostoru, ali to, iz nekog razloga, nije učinio.
22:18 17.03.2022
61' – Gol za Partizan!
Zaspali su igrači Fejenorda za trenutak i to je iskoristio Rikardo Gomeš, posle lošeg pokušaja dodavanja Markovića prema levom boku lopta se odbila do ubojitog strelca Partizana koji je rezantnim udarcem pogodio mrežu i smanjio na 2:1.
22:16 17.03.2022
58' – Partizan primio i drugi gol!
Taman što je Partizan pokušao da preuzme inicijativu, primio je drugi gol, posle izgubljene lopte usledio je kontranapad, Til je prevario Zdjelara koji je očekivao gol-aut, a na pravom mestu se našao Nelson.
Partizan gubi 2:0.
22:13 17.03.2022
55' – Prvi šut u okvir gola!
Konačno, Rikardo je sa dvadesetak metara uputio udarac u okvir gola, ali to nije bila veća opasnost.
22:10 17.03.2022
52' – Stevanović!
Spasao je golman crno-belih svoj tim od drugog gola, izleteo je na kopačku Desersu i sprečio čak i korner.
22:06 17.03.2022
49' – Katastrofalno...
Dobar centaršut iz kornera je najpre loše zahvatio Saničanin, a potom je Marković odigrao kao defanzivac Fejenorda.
Partizan i dalje gubi 1:0.
21:47 17.03.2022
45' – Poluvreme!
Fejenord je imao inicijativu, šanse, ali je gol postigao posle prekida. Partizan, sa druge strane, nije pokazao ništa, osim dva pokušaja Meniga koji se može pohvaliti da je jedini fudbaler u crno-belom dresu sa prelaznom ocenom.
Vredi napomenuti, Fejenordu je poništen i verovatno regularan pogodak u 32. minutu.
21:44 17.03.2022
44' – Partizan gubi!
Tornstra je šutirao direktno u gol iz slobodnog udarca, pogodio je Desersa u leđa i ona je odletela u mrežu zbunjenog Stevanovića.
Partizan gubi 1:0, ukupno 6:2!
21:44 17.03.2022
43' – Karton i za Jevtovića
Neoprezan start i potom igranje rukom – javna opomena za fudbalera Partizana koji je Tejloru govorio da je dobio udarac u glavu ranije...
21:42 17.03.2022
42' – Neoprezan Saničanin
Visoko podignuta noga i faul na ivici kaznenog prostora – velika šansa za Fejenord, srećom Sinistera nije dobro šutirao i lopta je završila u živom zidu.
21:37 17.03.2022
36' – Odlični Urošević i Menig!
Holanđanin je ponovo zapretio po levom boku, nije želeo da „uzme“ faul, nastavio je sa igrom, u pomoć mu je stigao i Urošević koji je iznudio novi napad za Partizan.
U narednom pokušaju Rikardo je bio oboren u kaznenom prostoru Fejenorda, ali je sudija Tejlor ostao nem.
21:34 17.03.2022
32' – Poništen gol Fejenorda!
Auh kakav karambol u kaznenom prostoru Partizana, osmorica igrača Partizana su bila u svom šesnaestercu, ali je lopta najpre pogodila stativu, a potom i ušla u gol, kroz noge Stevanoviću.
Srećom po Partizan – sudije su označile ofsajd, koga nije bilo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala