- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Predsednik Južne Afrike: Sukob u Ukrajini mogao je da bude izbegnut da se NATO nije širio na istok

CC BY 4.0 / Wikipedia/Press-služba Prezidenta Rossiйskoй Federacii/Cropped photo / Predsednik Južnoafričke Republike Siril Ramafosa
Predsednik Južnoafričke Republike Siril Ramafosa - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Sukob u Ukrajini mogao je da bude izbegnut da je NATO poslušao upozorenja kako će širenje te alijanse na istok dovesti do veće nestabilnosti u regionu, rekao je predsednik Južnoafričke Republike Siril Ramafosa, koji je dodao da će se odupreti pozivima da osudi Rusiju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Južnoafrički predsednik je tako okrivio NATO za sukobu Ukrajini i dodao da su čak i neki lideri zemalja te alijanse upozoravali na negativne posledice širenja na istok, prenosi Rojters.
Ramafosa je rekao da Južna Afrika „ne može da prihvati korišćenje sile i kršenje međunarodnog prava“.

„Predsednik Rusije Vladimir Putin lično me je uverio da je u pregovorima napravljen napredak. Još nisam razgovarao sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim“, rekao je Ramafosa i dodao kako je preneo Putinu da bi situacija trebalo da se reši pregovorima.

Prethodno je iz njegove kancelarije saopšteno kako je Južna Afrika zamoljena da posreduje u odnosima Rusije i Ukrajine, ali nije precizirano ko je to učinio.
„Postoje oni koji insistiraju da bi trebalo da zauzmemo stav kojim se suprotstavljamo Rusiji. Pristup koji ćemo mi zauzeti umesto toga je da insistiramo kako je potreban dijalog. Vrištanje i galama neće dovesti taj konflikt do kraja“, rekao je Ramafosa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala