- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novak: Rusija ispunjava ugovorne obaveze za isporuku energenata

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaPotpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak.
Potpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak.  - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Rusija ispunjava svoje ugovorne obaveze prema partnerima, isporuke energenata će ostati stabilne, ali će geopolitička situacija imati posledice, izjavio je potpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Naravno da će novonastala napeta geopolitička situacija imati svoje posledice, ali želim da skrenem pažnju da je Rusija posvećena ispunjavanju svojih ugovornih obaveza prema partnerima i da će isporuke energenata iz Rusije ostati stabilne“, naglasio je on.

O saradnji sa Iranom

Novak je na sastanku sa iranskim ministrom nafte Džavadom Oudžijem izjavio da Rusija smatra važnim što je Iran spreman da nastavi da razvija ekonomsku saradnju, uprkos antiruskim ograničenjima Zapada.
„Uoči našeg sastanka uspešno su prošli pregovori između ministara spoljnih poslova Rusije i Irana. Njihov ishod će biti od velikog značaja za čitav niz bilateralnih odnosa između zemalja. Potvrđena je zajednička težnja strana da odnose podignu na novi nivo. Za rusku stranu je važna spremnost Teherana da razvija saradnju sa Rusijom, uprkos antiruskim ograničenjima kolektivnog Zapada“, rekao je ruski političar.
Sa svoje strane, iranski ministar izjavio je da je Iran spreman za razvoj intenzivnije saradnje.
„Rusija je bila uz nas kada su nam uvedene sankcije, tako da danas smatramo svojom dužnošću da u ovim teškim uslovima budemo uz Rusiju i pružimo pomoć“, istakao je on.
Naftna pumpa u Krasnodarskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
RUSIJA
Novak: Rusija zna gde da preusmeri isporuke nafte, ako je odbiju SAD i EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala