- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Može li „Ujka Vanja“ da zameni „Mekdonalds“ u Rusiji /foto/

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaRestoran brze hrane Mekdonalds
Restoran brze hrane Mekdonalds - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
„Rospatent“ je od kompanije „Rusko polje – Logistik“ dobio zahtev za registraciju robne marke „Ujka Vanja“ – slovo „V“ napravljeno je po ugledu na logotip američkog lanca restorana „Mekdonalds“, saopšteno je iz ove agencije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prema informacijama iz „Rospatenta“ kompanija je podnela zahtev 12. marta.
Zahtev se odnosi na registraciju robne marke u cilju obavljanja usluga klasifikovanih kao snek barovi, kafići, kafeterije, restorani, usluge barova, menzi, usluge pripreme i dostave hrane. U agenciji su istakli da zahtev još nije razmotren.
Kompanija „Rusko polje – Logistik“ deo je grupe „Ruspolje Brends“, koja proizvodi konzervirano povrće pod robnom markom „Ujka Vanja“.
Rukovodstvo američkog lanca restorana brze hrane „Mekdonalds“ objavilo je prošle nedelje da će od 14. marta 850 njegovih ruskih restorana obustaviti rad. Ova odluka opravdana je operativnim, logističkim i tehničkim poteškoćama kompanije.
Prema rečima gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina, domaći lanci moći će da zamene oko 250 zatvorenih „Mekdonaldsovih“ restorana za godinu dana. Kako je istakao, gradske vlasti odlučile su da izdvoje oko 500 miliona rubalja (oko četiri i po miliona evra) za povoljne kredite za stvaranje novog lanca brze hrane koji bi zamenio zatvoreni američki.
Tokom plenarne sednice 10. marta, predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin, predložio je da se umesto „Mekdonaldsa“ „već sutra” otvore domaći lanci i sačuvaju radna mesta.
Restoran brze hrane Mekdonalds - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
RUSIJA
Simbol Zapada zatvara vrata: Ko će zameniti Mekdonalds na ruskom tržištu
Ulica Stari Arbat u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
RUSIJA
Umesto IKEA doći će IDEA: Odlazak zapadnih kompanija može biti podsticaj za ruski biznis
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala