- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Neće vam poći za rukom da prevaspitate i raskomadate Rusiju

© Sputnik / Юliя Zыrяnova / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Zapad neće uspeti da „prevaspita“ Rusiju, niti da je raskomada, poručio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev u svojoj prvoj objavi na Telegramu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Besna rusofobija Zapada, po svemu sudeći, nikada neće dostići dno. Širenje NATO-a ka našim granicama, ekonomski i medijski rat koji je pokrenut protiv naše zemlje na svim frontovima, beskrajne pretnje i zastrašivanja, žestoki progoni naših građana u inostranstvu. Sve je to razlog za krajnje zaoštravanje međunarodne situacije kroz koje ovih dana prolazi ceo svet“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.
Kako kaže, ponašanje zemalja zapadnog sveta prema Rusiji poslednjih godina je odvratno, zločinačko i nemoralno, uprkos činjenici da je Moskva iskreno težila dobrim odnosima sa njima.
„Dvostruki aršini Zapada više nikoga ne iznenađuju. Kada im zatreba, mogu da zatvore oči na sve, pa i na istrebljenje civila u Donbasu koje je trajalo godinama. A ako nešto ne ide po njihovom nalogu, samo je jedan krivac – naša država“, napomenuo je bivši ruski premijer.
Prema njegovim rečima, antiruska histerija kojoj smo sada svedoci nikako nije nova pojava, nje je bilo i u 19. i u 20. veku. S tim u vezi, citirao je čuvene reči ruskog pesnika Fjodora Tjutčeva da je „odavno bilo moguće predvideti da će se ova besna mržnja, koja se trideset godina, svake godine sve više, rasplamsavala na Zapadu protiv Rusije, jednog dana osloboditi sa lanca“.
Taj trenutak je stigao, kaže Medvedev. „Rusiji je jednostavno ponuđeno samoubistvo, odricanje od samog temelja svog bića, svečano priznanje da ona nije ništa drugo na svetu, već divlja i ružna pojava, kao zlo koje treba ispraviti. Čini se kao da je to napisano 2022. godine“, naglasio je on.
Kako je objasnio, tlo za ovu „besnu mržnju“ prema Rusiji položila je Amerika i njeni sateliti tokom čitavih trideset godina postojanja nove ruske države, samo što je to dugo bilo pod maskom licemernih osmeha političara i diplomata koji su jedno govorili, a radili sasvim drugo.

„Naravno, nije im se dopalo što je Rusija ponovo postala jaka sila, sposobna da brani svoje interese, štiti sopstvene građane u drugim zemljama. Ljuta rusofobija, zabeležena u citatu ruskog klasika, bukvalno se 'oslobodila', gušeći se u nemoćnom besu. Naša država mora biti oterana u ćošak, stavljena na kolena i prevaspitana po obrascima anglosaksonskog sveta, napravljena slabom i potpuno pokornom. Još bolje, raskomadana na delove. To neće uspeti. Rusija ima dovoljno moći da stavi na mesto sve drske neprijatelje naše zemlje. Nastavićemo da se borimo za svetski poredak koji odgovara Ruskoj Federaciji i našim građanima, u kojoj nema mesta nacistima, istorijskim lažima i genocidu. Moralna snaga i istorijska istina, kao i do sada, na našoj je strani!“, zaključio je Medvedev.

Sednica Saveta Federacije RF - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2015
Patrušev: Cilj SAD je da se raskomada Rusija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala