- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Makron: Rusija je „elektrošok“ za NATO

© Sputnik / Sergeй GuneevEmanuel Makron
Emanuel Makron  - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini proizvela je otrežnjujući efekat na NATO, a dejstva Rusije u Ukrajini učinile su da Alijansa postane apsolutno neophodna, saopštio je francuski predsednik Emanuel Makron.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Ne odustajem od svojih reči o moždanoj smrti NATO-a, ali Rusija je delovala na organizaciju kao elektrošok“, rekao je Makron tokom predstavljanja svog izbornog programa.

Po njegovim rečima, vojna operacija Rusije u Ukrajini navodno predstavlja pretnju na evropskim granicama.

„Nikada nisam podržavao stav o izlasku zemlje iz NATO-a. Rat koji je započeo predsednik Putin ugrožava naše evropske granice, ali je dao NATO-u strateški značaj i učinio ga još potrebnijim“, rekao je francuski lider.

Takođe je saopštio da u narednim satima namerava da razgovara telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
„Nastavlja se potraga za mirnim rešenjem problema, nekoliko puta sedmično razgovaram sa predsednicima Ukrajine i Rusije. U narednim satima planiram da ponovo razgovaram sa Putinom“, rekao je Makron.
Na pitanje da li je moguća njegova poseta Kijevu, francuski lider je istakao da „ništa ne isključuje“, ali da će otići kada to bude od koristi.

Specijalna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2019
Makronova prelomna poruka: NATO na samrti, Evropa na ivici ponora
Zastava NATO-a ispred sedišta organizacije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
RUSIJA
Upozorenje iz Moskve: Ulazak Ukrajine u NATO označio bi početak rata sa Rusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala