- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kina odgovorila NATO: Nikada nećemo zaboraviti ko je bombardovao našu ambasadu u Jugoslaviji

© KENZO TRIBOUILLARDZastava NATO-a ispred sedišta organizacije u Briselu
Zastava NATO-a ispred sedišta organizacije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Kina nikada neće zaboraviti ko je bombardovao kinesku ambasadu u Jugoslaviji i nisu joj potrebna predavanja onih koji su prekršili međunarodno pravo, saopšteno je na sajtu kineske misije pri Evropskoj uniji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Kineski narod je potpuno u stanju da saoseća sa bolom i stradanjima drugih zemalja, jer nikada nećemo zaboraviti ko je bombardovao našu ambasadu u Jugoslaviji. Takođe nam nisu potrebna predavanja o pravdi onih koji krše međunarodno pravo“, navodi se u saopštenju objavljenom kao odgovor na kritiku kineskog stava po pitanju ukrajinske krize od strane NATO-a.
U saopštenju se još ističe da NATO, budući da predstavlja ostatak hladnog rata i najveći vojni savez na svetu, nastavlja da proširuje svoju teritoriju i spektar operacija.

„NATO bi morao dobro da se zamisli kakvu je ulogu odigrao u obezbeđivanju mira i stabilnosti u celom svetu“, naglašava se u tekstu saopštenja.

Prethodno je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao Kinu da osudi specijalnu operaciju Rusije u Ukrajini, o čijem početku je 24. februara objavio ruski predsednik Vladimir Putin.
Ministarstvo spoljnih poslova Kine više puta je isticalo da kad je u pitanju ukrajinska kriza, Kina je uvek postupala objektivno i nepristrasno, donosila nezavisne sudove i iznosila sopstveni stav na osnovu suštine samog pitanja. Pored toga, Kina je, kako se navodi, uvek pozivala na dijalog i pregovore u cilju smirivanja situacije.
Sedmog maja 1999. godine usled bombardovanja Jugoslavije od strane NATO-a, pogođena je i kineska ambasada u Beogradu. Tom prilikom poginulo je troje ljudi, a više od 20 je ranjeno.
NATO agresija 1999. Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
RUSIJA
„Da se seti svojih zverstava“: Rogozin i Zaharova podsetili Bajdena na bombardovanje Beograda /video/
Odnosi SAD i Kine - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
SVET
Sa Kinom se tako ne razgovara: Američka pretnja koja može da joj se obije o glavu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala