- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Italijanski mediji: Radnici aerodroma u Pizi odbili da utovare oružje za Ukrajinu

CC BY 2.0 / Elliott Brown / Aerodrom „Galileo Galilej“ u Pizi
Aerodrom „Galileo Galilej“ u Pizi - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Radnici na aerodromu „Galileo Galilej“ u Pizi odbili su da utovare materijal koji im je prvobitno najavljen kao humanitarna pomoć Ukrajini nakon što su otkrili da je pun naoružanja, javljaju italijanski mediji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Navodi se da su radnici simpatizeri „Pokreta 5 zvezdica“ i članovi sindikat radnika USB.

„U subotu, 12. marta, radnici aerodroma otkrili su da tovar nije sastavljen od humanitarnog materijala, već od sanduka oružja namenjenog Ukrajini”, navodi se u saopštenju sindikata radnika USB.

Zajednička operativna komanda je tada intervenisala i navela da let „nije klasifikovan kao humanitarna pomoć“, već ga je „ovlastio NATO“. Aktivnost je sprovedena na civilnom parkingu vojnog aerodroma „Galileo Galilej“ za izuzetnu transportnu aktivnost koju zahteva trenutna situacija, prenose italijanski mediji.
Komanda objašnjava da su se „neki operateri izjasnili da ne ispunjavaju neophodne uslove za utovar specijalnih materijala i tražili posebna ovlašćenja, te su nakon ovog izveštaja, materijali propisno utovareni u avion od strane drugog osoblja”.

„Vest o humanitarnoj pomoći u tranzitu u Kargo vilidž, namenjenoj Ukrajini umesto namirnica, lekova i drugih potrepština sadrži razne vrste oružja, municije i eksploziva. To je zaduženje koje radnici nisu očekivali da će morati da izvrše i zbog kojeg su neki od njih odbili da ukrcaju tovar u odlazeću letelicu”, izjavile su regionalne odbornice iz „Pokreta 5 zvezdica“ Irene Galeti i Silvija Noferi.

Sindikat USB zbog ovog događaja poziva na proteste 19. marta.
Izbeglice iz Marijupolja - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
RUSIJA
Ukrajina: Amerika doliva „benzin na konflikt“, tokom granatiranja Donjecka poginule četiri osobe
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
RUSIJA
Istorijski govor ruskog predsednika: Važne poruke za ceo svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala