- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stanković o ovacijama navijača i šansi za kojom najviše žali /video/

© Foto : FK Crvena zvezdaTrener Crvene zvezde Dejan Stanković
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, otkrio je da je bio na korak da zaplače kada mu je stadion skandirao ime nakon što su crveno-beli eliminisani od Rendžersa u osmini finala Lige Evrope.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Zvezda je pobedila Rendžers (2:1) u revanšu osmine finala, ali je zbog ubedljivog poraza u Glazgovu (3:0) završila učešće u Evropi.
Posle utakmice navijači su ovacijama ispratili Stankovića i fudbalere.
Pred plakanjem. Jer sam bio ponosan na igrače. Moje pokazivanje ide samo njima i uvek će ići samo ka njima“, rekao je Stanković novinarima.
Mirko Ivanivić i Leon Balagun – Zvezda - Rendžers - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Pobeda sa penala i promašaji za anale – Zvezda se časno oprostila od Evrope /video/
Streteg crveno-belih pričao je o uzroku eliminacije iz Evrope.
„Na ovakvom nivou kada se igra osmina finala nekog takmičenja, odlučuju sitnice i detalji. Skupo smo platili te detalje i naše greške iz prve utakmice. Kada gledamo 180 minuta, odigrali smo dobre dve utakmice. Tamo smo za te centrimetre pravili razliku i mogli do dva gola. Ovde, kada igrate na Marakani pred 50.000 ljudi, uzmemo kalkulisani rizik da ćemo dobiti neku kontru, žao mi je zbog te kontre gde se Kristijan Pičini povredio...“, rekao je Stanković i nastavio:
„Rekao je na poluvremenu da može, ja verujem mojim igračima kada mi kažu da mogu. Naivno smo primili gol. Preponosan sam. Prekide smo odlično branili. Svako je imao šansu da dâ po gol. Ne mogu da se pozivam na sreću. Ne bih ja sreću. Prečka, nisi precizan, ofsajd, požurio si. Odlična i ponosna Crvena zvezda je večeras bila.“
Stanković je otkrio i za kojom šansi najviše žali.
Najžalije mi je zbog situacije Ohi i Pavkov. Ostalo, nije htelo da uđe. Mekgregor se razbranio. Ta šansa u četvrtom minutu drugog poluvremena.“
Zvezda je propustila veliki broj šansi, a u prvi pet minuta drugog poluvremena, pri rezultatu 1:0, imala je nekoliko prilika i nakon toga je usledila kazna.
„U prvih pet minuta drugog poluvremena tri šanse. Baš dobre za drugi gol. Onda bi bili stvarno blizu tog čuda. Već smo spremili kako ćemo u poslednjih 20 minuta. Poremetio nas je taj njihov gol. Ali nismo odustali pobedili smo. Poklon za divne ljude što su došli. Pre početka ovog prolećnog dela da želim da se svaki navijač prepozna na nekom od igrača na terenu“, kazao je Stanković.
Iako je Zvezda pobedila u revanšu, igrač utakmice je golman Alan Mekgregor koji je imao čak jedanaest odbrana.
Mekregor bio odličan... Pavkov Šansa, Ohi šansa, Pičini šansa. Idemo dalje, od momaka sam tražio da bude 1:0. Išao sam na 1:0 do 60. minuta. Da li je bolja ekipa prošla. Možda jeste, da smo imali svoje šanse, na to sam ponosan. Zvezda izrasta u nezgodan tim po protivnika.“
Stanković je iznenadio sve sa dva špica od starta utakmice.
„Sale (Katai) i Kanga su igrali dva vezna. Mića igrao pod temperaturom. Pavkov posle konferencije pred meč na treningu imao nategnuće lista. Pitao sam ga, jel može dalje, rekao je da može. Zadovoljan sam sa dva špica kako smo izgledali, tu rizikuješ. Čupa (Eraković), Dragović i cela odbrana. Kris (Pičini) i Rodić momački. Sanogo terminator, Sale kvalitet. Ne mogu nikom ništa da zamerim, bilo bi ružno. To su utakmice na ovakvom nivou, osmina finala, jak ritam, jak protivnik. Ti odgovoriš kako treba“, kazao je Stanković.
Na konferenciji za medije bio je i Eraković koji kratko prokomentarisao meč.
„Ja se nadam ako budemo igrali kao večeras, u prvenstvu sve do kraja da pobedimo. Sreća nas nije pogledala, nadam se da će nas pogledati do kraja sezone“, rekao je Eraković.
Mladi štoper Zvezda bio je upitan da prokomentariše igranje sa Dragovićem u odbrani.
„Sigurno kada bih dostigao karijeru Dragovića bio bih zadovoljan“.
Veliki transparent navijača Crvene zvezde na utakmici protiv Rendžersa - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Navijači Zvezde podsetili na srpske žrtve – ali i na američke agresije /foto, video/
Zatim se i Stanković uključio.
„Dragović je jedna gromada. I to što deli svoje iskustvo i što ostavlja srce na terenu. I što igra povređen i što igra umoran. Pukla mu je arkada, stavio je glavu na kopačku, ali to je za njega samo prehlada“.
Trener Zvezda prokomentarisao je i sjajne partije Erakovića.
„Podseća me na Nestu, Nesta je tehnički bio bolji. Odličnu fenomenalnu brzinu za jednog štopera, malo tehnike još da kupi. Iz utakmice u utakmicu je sve sigurniji. Erak nije bonus. On je standardni štoper Crvene zvezde“, zaključio je Stanković.
Pobeda sa penala i promašaji za anale – Zvezda se časno oprostila od Evrope /video/
Navijači Zvezde podsetili na srpske žrtve – ali i na američke agresije /foto, video/
Ivanić kao „špricer“ – za vatru na „Rajku“! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala