- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bečić sa protesta u Bijelom Polju: Sud naroda se ne može izbjeći

© Foto : Ustupljeno SputnjikuProtest Demokrata u Bijelom Polju protiv formiranja manjinske vlade
Protest Demokrata u Bijelom Polju protiv formiranja manjinske vlade - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Protest Demokratske Crne Gore protiv „prekrajanja izborne volje građana“ održan je u Bijelom Polju.
Skupu se obratio i predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić. On je poručio da sud naroda niko ne može izbjeći, te da on nudi da nakon izbora u Beranama idu dalje i krizu riješe evropski - olovkom.
„Narod je ovdje pobjeđivao i pitao se. Za 10 dana idemo na prvi narodni sud, on se zove Berane i moramo da im pokažemo gdje im je mjesto. Zato ustaj Bijelo Polje i Berane, vazda si ustajao kad je bilo teško, brani Crnu Goru i brani ovu djecu. Dolaze izbori, narod će pobijediti i odbraniti“, rekao je Bečić.
On je poručio da su ovi protesti ujedinili Crnu Goru, ujedinili sve ljude bez obzira na vjeru i naciju.
„Borimo se za politički slobodnog, društveno nezavisnog i ekonomski jakog građanina Crne Gore“, rekao je Bečić i dodao da „dok su se oni žrtvovali, neki su razvijali biznise i bogatili se“.
„Nismo se bogatili na teret naroda, nego smo pokazali kako se može časno voditi zemlja. Bez obzira na ime i prezime i vjeru i naciju da svaki građanin može da bude spokojan i nakon 30 godina osjeti šta znače naknade majkama, veća plata, besplatne knjige i dječiji dodatak“, rekao je Bečić.
Potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović na protestu u Bijelom Polju kazao je da će biti ubjedljivi pobjednici na lokalnim izborima, te da se oni koji su milionima došli do izborne prevare ne igraju sa Ustavom i Zakonom Crne Gore.
„Poručujemo da se ne igraju sa građanima Crne Gore, da ne idu putem kojim su krenuli. Moraće da izađu pred građane Crne Gore i tad ćemo vidjeti kolika je njihova demokratska i svaka druga vrijednost“, istakao je Martinović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala