- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Upozorenje iz Moskve – kakva sudbina čeka nove plaćenike u Ukrajini

© Sputnik / RIA NovostiRuska vojna tehnika kod Hersona
Ruska vojna tehnika kod Hersona - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Ako u Ukrajini budu primećeni novi plaćenici, sa njima će se postupiti isto kao sa onima koji su se nalazili u uništenoj bazi u Lavovskoj oblasti, upozorio je šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstatin Gavrilov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

On je istakao da je na sednici foruma OEBS-a o saradnji u oblasti bezbednosti, koji je održan danas, ruska delegacija govorila o ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji.

„Opisali smo sve što se dešavalo, posebno sa plaćenicima. Upozorili smo da će se i sa drugim plaćenicima desiti isto što se dogodilo sa Javorovskim poligonom“, rekao je Gavrilov za televizijski kanal „Rusija 24“.

Podsetimo, ruska vojska je 13. marta izvela napad na centre za obuku Oružanih snaga Ukrajine u naseljenom mestu Stariči i na vojnom poligonu Javorovski, koristeći visoko precizno oružje. Tamo se nalazio punkt za obuku i borbenu koordinaciju stranih plaćenika i baza za skladištenje naoružanja i vojne tehnike koji stižu iz zapadnih zemalja. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, tom prilikom je likvidirano do 180 stranih plaćenika.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ukrajinski avioni Su-25 - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
RUSIJA
Ruska vojska: Neće biti milosti za strane plaćenike u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala