- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Saznali smo na treningu, i dalje boli“ – paraolimpijska šampionka o suspenziji sa Igara

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaSvetlana Sahonenko - beloruska paraolimpijka
Svetlana Sahonenko - beloruska paraolimpijka - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Svetlana Sahonenko, beloruska paraolimpijska skijašica, otkrila je kako su sportisti Rusije i Belorusije saznali da im, nakon svega, Paraolimpijski komitet neće dozvoliti da se takmiče u Pekingu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Rusi i Belorusi trebalo je da učestvuju na Igrama u Pekingu pod neutralnom zastavom, bez obeležja svojih država, ali dan pre početka doneta je odluka o potpunoj zabrani.
Sportisti su se već nalazili u Pekingu, sprovodili su poslednje pripreme za takmičenje za koje su se spremali četiri godine...
„Za suspendovanje sa Igara u Pekingu saznali smo tokom treninga. Bio je to neopisivi šok, zbunjenost i istovremeno bespomoćnost. Svi smo se pogledali, nismo mogli da razumemo. Toliko rada i zdravlja smo uložili u pripremu, a sve je u jednom trenutku precrtano. Bilo je veoma bolno i uvredljivo. Smatram da je naše uklanjanje sa Igara u Pekingu suštinski nepravedno i pogrešno“, rekla je Sahonenko - trostruka olimpijska šampionka.
Beloruski sportisti stigli su u Rusiju gde će se održati Paraolimpijsko takmičenje „Zajedno smo. Sport“ u kom će učestvovati sportisti kojima je POK zabranio nastup.
Sportisti iz Rusije i Belorusije takmičiće se u šest različitih disciplina – skijaškom trčanju, biatlonu, karlingu, snoubordu, alpskom skijanju i hokeju.
„Sramotna odluka“ – Kremlj se oglasio zbog izbacivanja ruskih paraolimpijaca
Rusima i Belorusima zabranjeno učešće na Paraolimpijskim igrama
Rusija reagovala na izbacivanje paraolimpijaca sa Zimskih igara u Pekingu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala