- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Šta rade dva američka F-16 na zagrebačkom aerodromu

Avion F-16 - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Dva borbena aviona F-16 raspoređena su u hrvatskoj avio-bazi Pleso da bi zajedno sa hrvatskim saveznicima izveli borbenu vežbu dajući podršku kolektivnoj odbrani NATO-a u jugoistočnoj Evropi, saopštile su američke snage smeštene u vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite ina kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, asve video sadržaje na platformi „Odisi“(odysee.com).

U ponedeljak je hrvatski premijer Andrej Plenković najavio dolazak u Hrvatsku dva američka aviona F-16, punog naziva General Dynamics F-16 Fighting Falcon, koji će „boraviti nekoliko dana kako bi pružili podršku bezbednosti Hrvatske“, dodavši da sigurno neće ostati „parkirani“.
Prema saopštenju koje prenosi američka ambasada u Zagrebu, komanda Američkog ratnog vazduhoplovstva u Evropi i vazdušnih snaga za Afriku (USAFE-AFAFRICA) koriste brze i okretne snage i strateške sposobnosti da bi zajedno sa saveznicima i partnerima odgovorili na pretnje ili agresiju.
„Naši trajni savezi i partnerstva širom evropskih i afričkih poprišta omogućuju našim sposobnim pilotima da izvrše našu misiju kao dinamična koaliciona sila“, saopštio je komandant USAFE-AFAFRICA, general Džef Harigien.
Poručio je da usmeravanje „strateških sposobnosti iz bilo kojih isturenih lokacija stvara otpornu, žilavu silu, spremnu da se brzo i bilo gde suprotstavi agresiji“. Izvršavajući takve operacije u Hrvatskoj, američko ratno vazduhoplovstvo gradi partnerske sposobnosti širom jugoistočne Evrope i Sredozemnog mora, dodaje se u saopštenju, preneo je „Jutarnji list“.
Karlo Maria Vigano - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Bivši papin izaslanik za SAD upozorava: Naum zločinačke elite - zamka za Rusiju i Ukrajinu
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
REGION
Milanović zabranio prelete vojnih aviona iznad hrvatskih gradova
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
REGION
Stoltenberga niko nije razumeo: Dron koji je pao na Zagreb (ne)naoružan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala