- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Neuspešan pokušaj lansiranja rakete Severne Koreje

© AP Photo / Lee Jin-manGrađani Seula posmatraju lansiranje severnokorejske rakete
Građani Seula posmatraju lansiranje severnokorejske rakete - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Severna Koreja je danas ispalila ”neidentifikovani projektil”, koji je eksplodirao u vazduhu odmah nakon, kako se čini, neuspelog lansiranja, saopštila je vojska Južne Koreje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

To saopštenje je usledilo nakon što su japanski mediji izvestili o sumnjivom severnokorejskom lansiranju projektila, prenosi agencija Rojters.
“Sumnja se da je projektil ispaljen sa jednog aerodroma koji se nalazi izvan Pjongjanga", saopštilo je ministarstvo odbrane Južne Koreje.
Neimenovani izvor iz japanskog ministarstva odbrane je okarakterisao ovaj projektil kao potencijalnu balističku raketu, javila je japanska televizija NHK.
Sa ovog aerodroma je nedavno realizovano više lansiranja, a SAD i Južna Koreja tvrde da su u dva slučaja izvedena testiranja novog interkontinentalnog balističkog raketnog sistema (ICBM).
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala