Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Naoružani pripadnici ROSU upali u više srpskih kuća u Štrpcu, Sevcu i Brezovici — dve osobe uhapšene

© AP Photo / Marjan VuceticPripadnici ROSU na severu Kosova i Metohije
Pripadnici ROSU na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Više do zuba naoružanih i maskiranih pripadnika kosovske policije ROSU, upalo je jutros u više srpskih kuća u Štrpcu, Sevcu i Brezovici. Oni su upali i u zgradu Privremenog organa opštine Štrpce i prema informacijama sa terena i dalje se nalaze u pomenutim objektima, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

"Pod izgovorom nastavka nekakve akcije pod nazivom ''Brezovica'', oko 15 pripadnika ROSU, dugim cevima uperenim u starce i žene pretresali su srpske kuće, uznemiravali meštane, blokirali rad opštine i vozilima ometali funkcionisanje normalnog života", naveo je Petković.
Do ove akcije, ukazao je Petković, dolazi dan pred obeležavanje Pogroma nad srpskim narodom na KiM 17. marta 2004. godine i pokazuje da akcija nema veze ni sa kakvom navodnom borbom protiv korupcije nego je jedini cilj da se zastraši srpski narod, unese nemir u srpske sredine i preostali Srbi na ovaj način proteraju sa svojih vekovnih ognjišta.
U prilog tome svedoči i činjenica da su albanski političari i prethodnu akciju tempirali na Badnji dan, baš uoči obeležavanja Božića, najvažnijeg praznika Srba, rekao je Petković.
Uprkos ovim bestijalnim pritiscima, naglasio je on, Srbi na Kosovu i Metohiji neće se pokolebati ni slomiti i nastavićemo da čuvamo mir i stabilnost u ova krizna vremena koja su zadesila Evropu i svet.
S druge strane, kaže se u saopštenju, očigledna je namera i Aljbina Kurtija i njegovih poslušnika da isprovociraju neodmerenu reakciju srpskog naroda i izazovu novu destabilizaciju prilika na terenu.
"O najnovijoj provokaciji usmerenoj prema Srbima na KiM, obavestićemo i sve međunarodne predstavnike jer takozvani obračun s korupcijom ne sme biti izgovor za zastrašivanje i maltretiranje srpskog naroda koji ionako živi u otežanim i specifičnim uslovima", naveo je Petković.

Dve osobe uhapšene

Dve osobe su uhapšene u Štrpcu, a po odluci tužioca određen im je pritvor od 48 sati.
Uhapšeni su carinik N.G. i predsednik UO „Ski centar Brezovica“ S.I. Kako prenosi RTS, oni su sumnjičeni za krivično delo primanje mita.
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu najavilo je da će protiv uhapšenih podneti zahtev za određivanje pritvora osnovnom sudu u tom gradu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala