- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Presek stanja: Ruska vojska onesposobila centre za vezu u ukrajinskoj Vinici

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski vojni kamioni nakon zauzimanja Hersonske oblasti u Ukrajini
Ruski vojni kamioni nakon zauzimanja Hersonske oblasti u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Ruska vojska je 16. marta udarom visokopreciznog oružja onesposobila centre za vezu i obaveštavanje u ukrajinskoj Vinici, saopštio je na brifingu portparol ruskog Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Ujutro 16. marta visoko preciznim oružjem dugog dometa pogođena je vojna infrastruktura Ukrajine. Kao rezultat toga, onesposobljeni su čvorovi veze, obaveštavanja, radio-repetitor i komutacioni centar u naselju Vinica“, rekao je Konašenkov.

Presek stanja

Od početka vojne operacije u Ukrajini Oružane snage Rusije uništile su 180 aviona i helikoptera, 1367 tenkova i drugih oklopnih vozila, 132 višecevna raketna sistema, 502 poljska artiljerijska i minobacačka topa, kao i 1156 jedinica specijalnih vojnih vozila, saopštio je Konašenkov.
Kako je naveo, avijacija i PVO Rusije tokom dana oborili su jedan ukrajinski helikopter Mi-24 i šest dronova u regionu naselja Sarani.
Takođe, prema njegovim rečima, operativno-taktička, vojna i bespilotna avijacija pogodila je tokom proteklog dana 34 vojna objekta Ukrajine, uključujući jedan višecevni raketni sistem, tri komandna mesta, jednu stanicu za radioelektronsko ratovanje, sedam skladišta municije i 19 mesta za skladištenje vojne tehnike.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Mapa operacije kaver - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
RUSIJA
Mapa rezultata ruske specijalne operacije u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala