- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev upozorio Salivana: Nedopustivo odugovlačenje pregovora oko Ukrajine

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev razgovarao je telefonom sa pomoćnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejkobom Salivanom. Posebna pažnja je posvećena situaciji oko Ukrajine, saopštila je pres-služba Saveta bezbednosti Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kako je precizirano, razgovor je vođen na inicijativu američke strane.
Patrušev je u telefonskom razgovoru sa Salivanom rekao da je neophodno da Vašington prestane da podržava neonaciste u Ukrajini.
„Sekretar Saveta bezbednosti izjavio je da je neophodno da Vašington prestane da podržava neonaciste i teroriste u Ukrajini i pomaže prebacivanje stranih plaćenika u zonu sukoba, kao i da odustane od isporuka oružja kijevskom režimu. Konstatovano je da će ovi koraci samo dovesti do dalje eskalacije“, navodi se u saopštenju ruske strane.
Salivan je takođe preneo Vašingtonu stav Rusije o tome da su nedopustivi pokušaji odugovlačenja pregovaračkog procesa, što Kijev preduzima po instrukcijama spolja, i pozvao je američku stranu da utiče na ukrajinske vlasti kako bi se što pre postigao napredak u diplomatskom rešavanju krize, saopštila je ruska strana.
Kako je saopštila pres-služba Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće, Salivan je tokom razgovora ukazao da se SAD „odlučno i jasno“ protive ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini.
„Salivan je jasno istakao da su SAD privržene daljem uvođenju sankcija protiv Rusije, odbrambenoj podršci Ukrajine, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, jačanja istočnog krila NATO-a“, navodi se u saopštenju.
Salivan je saopštio Patruševu da, „ukoliko je Rusija ozbiljno nastrojena na diplomatiju, Moskva treba da prestane da napada ukrajinske gradove“.
Takođe se navodi da je američki savetnik „upozorio“ Patruševa „na posledice realizacije bilo kakve moguće odluke Rusije po pitanju upotrebe hemijskog ili biološkog oružja u Ukrajini“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala