- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrijarh Kiril i papa Franja razmotrili situaciju u Ukrajini

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografija Patrijarh Moskovski i sve Rusije Kiril i papa Franja na Kubi
 Patrijarh Moskovski i sve Rusije Kiril i papa Franja na Kubi - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril je sa rimskim papom Franjom razgovarao o situaciji u Ukrajini i humanitarnim naporima Ruske pravoslavne crkve i Rimokatoličke crkve, saopšteno je na sajtu Odeljenja za spoljne veze crkve Moskovske patrijaršije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Danas je putem video veze održan razgovor moskovskog patrijarha i cele Rusije Kirila sa rimskim papom Franjom. Detaljno su razgovarali o situaciji u Ukrajini. Posebna pažnja je posvećena humanitarnom aspektu trenutne krize i postupcima Ruske pravoslavne crkve i Rimokatoličke crkve u prevazilaženju posledica“, navodi se u saopštenju.
Pored toga, papa Franja i patrijarh Kiril su razmotrili niz tekućih pitanja bilateralne saradnje.

„Strane su podvukle izuzetan značaj nastavku pregovaračkog procesa i izrazile nadu da će se uskoro uspostaviti mir“, piše u saopštenju Odeljenja za spoljne veze crkve Moskovske patrijaršije.

U pregovorima, prema informaciji Odeljenja za spoljne veze crkve Moskovske patrijaršije je učestvovao i predsednik odeljenja mitropolit volokolamski Ilarion (Alfejev) i šef papskog saveta za podršku hrišćanskom jedinstvu kardinal Kurt Koh.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služi božićnu liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
RUSIJA
Ruski patrijarh: Osam godina istrebljuju ljude u Donbasu dok ceo svet ćuti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala