- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Objavljena promotivna cena karte za brzi voz od Beograda do Novog Sada

© Sputnik / Lola ĐorđevićPeron železničke stanice
Peron železničke stanice - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Vozna karta od Beograda do Novog Sada, brzim vozom „Soko“ koji će saobraćati prugom koja će biti otvorena za saobraćaj u subotu 19. marta, koštaće 300 dinara u jednom pravcu tokom promotivnog perioda, izjavio je večeras ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratitena kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, asve video sadržaje na platformi „Odisi“(odysee.com).

Momirović je za Tanjug rekao da će prevoz na toj relaciji biti besplatan za decu uzrasta do sedam godina koja su u pratnji roditelja.
„Moramo da vratimo poverenje u železnicu, ljude u vozove i zato na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u narednom periodu cena karte za brze soko vozove iznosiće 300 dinara, a deca uzrasta do sedam godina prevoziće se besplatno u pratnji svojih roditelja“, rekao je Momirović.
Istakao je da će posle 138 godina od puštanja prve pruge u Srbiji i 46 godina od puštanja pruge Beograd-Bar konačno biti otvoren jedan kapitalan projekat u železničkoj infrastrukturi.
Kako je rekao, dva najveća grada u Srbiji biće povezana najkvalitetnijom železničkom infrastrukturom, a najbrži vozovi, u Jugoistočnoj Evropi, koji će se kretati brzinom od 200 kilometara na čas ići će od Beograda do Novog Sada.
„Probajte novu brzu prugu i nove brze, vozove „Soko“. Ovo smo zajedno uspeli, zajedno smo izgradili ovu infrastrukturu, zajedno vraćamo železnicu na saobraćajnu kartu Srbije i zajedno možemo da napravimo čudo“, poručio je Momirović.
Brzi vozovi Srbije saobraćaće pod nazivom Soko, odlučio je žiri konkursa Pusti inspiraciju da te vozi - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
SRBIJA
Brzi vozovi Srbije dobili ime „Soko“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala