- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pobeda karijere – Kecmanović eliminisao šestog tenisera sveta!

© REUTERS / Jayne Kamin-OnceaSrpski teniser Miomir Kecmanović - Indijan Vels
Srpski teniser Miomir Kecmanović - Indijan Vels - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Miomir Kecmanović pobedio je Matea Beretinija – 6:3, 6:7 (5), 6:4 – i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Talentovani srpski teniser ostvario je tek drugu pobedu protiv nekoga ko se nalazi u top 10 na svetu, čime je još jednom pokazao da ove godine igra najbolji tenis u karijeri.
Beretini, šesti igrač sveta, bio je veliki favorit, ali Miša je odigrao sjajan meč i u tri seta je pobedio rivala iz Italije.
Kecmanovića u borbi za polufinale čeka Tejlor Frica.
Kecmanović je odlično otvorio meč i već u četvrtom gemu uspeo je da dođe do brejka. U narednom je, bez izgubljenog poena, potvrdio osvojeno i poveo je 4:1.
U šestom gemu Miša je imao još jednu šansu da oduzme servis protivniku, ali se Italijan ovoga puta izvukao i smanjio je zaostatak.
Srpski teniser nije popuštao u trenucima kada je servirao, nije dopustio nijednu brejk loptu Beretiniju u prvom setu i prilično rutinski je došao do 1-0, 6:3.
U drugom setu viđen je potpuni egal. Igrači nisu popuštali, igrali su izjednačeno, a Miša je ponovo bio taj koji je imao brejk šansu.
To je bilo u završnici, u jedanaestom gemu i Beretini se izvukao sjajnim servisom. Ušlo se u taj-brejk i tamo je Kecmanovića koštao bekhend.
Izbacio je paralelu u aut, Beretini je poveo 6:5 i servirao je za izjednačenje. Prvu set loptu je iskoristio i došao je do 1-1, 6:3, 6:7 (5).
U trećem setu Kecmanović je bio bolji teniser, pretio je na servis rivala, a u desetom gemu je konačno je slomio otpor Beretinija, 6:3, 6:7 (5), 6:4.
„Očajna si“: Šta čuveni Britanac kaže o incidentu koji je uzdrmao tenis?
Sajmon osudio plan Britanaca u slučaju „Putin ili Vimbldon“
Tradicijo, zbogom – tenis napravio veliku promenu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala