- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jovana se vratila posle četiri godine – i živi svoj san: „Još ne mogu da verujem“

© Foto : PromoJovana Ilić
Jovana Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Jovana Ilić, 25-godišnja atletičarka, biće jedan od aduta reprezentacije Srbije na predstojećem Svetskom atletskom prvenstvu u Beogradu i nada se borbi za medalju u troskoku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Jovana je pažnju javnosti skrenula prošle godine kada je ostvarila rezultat od 13,61 metara što joj je omogućilo da se plasira na Svetsko prvenstvo.
Priliku da se pokaže Jovana će imati u nedelju od 11 časova, kada će se u konkurenciji od 17 atletičarki boriti za tron.
„Iskrena da budem, još uvek ne mogu da verujem gde sam. Ovo je moje prvo veliko takmičenje, moj prvi međunarodni nastup, a četiri godine nisam se bavila atletikom. Ponovo vežbam tek godinu i po dana, tako da je ovo jako, jako veliko za mene. Nisam to očekivala, ali veoma sam srećna što sam ovde. Uzbuđena sam i mislim da je ovo prilika jednom u životu da se takmičim pred svojom domaćom publikom“, navodi Ilićeva.
Od takmičenja očekuje – rekord.
„Troskok u poslednjih nekoliko godina je procvetao posebno zbog Julimar Rohas i od nje očekujem svetski rekord, tako da sam srećna što ću biti mali deo istorijskog trenutka ovde u Beogradu. Idem da svoj rekord oborim, što bliže 14 metara. i nadam se da ću ući u finale, ali ne vršim pritisak na sebe, ovde sam samo da uživam, opustim se, zabavim i radim nešto što volim sa najboljima na svetu. To okruženje će me gurnuti i ako uđem u finale biću najsrećnija osoba na svetu”.
Zvezda srpskog tima je Ivana Španović, a Jovana se raduje što će biti u reprezentaciji sa najboljom srpskom atletičarkom.
„Od detinjstva je uvek bila neko na koga sam se ugledala, inspiracija za sve srpske sportiste. I sada biti u istom srpskom timu zajedno sa našom Ivanom, šampionkom sveta je neverovatno. Čini se da smo na neki način jednaki. Biti ovde sada je san za mene. Kada smo imali zajedničko timsko fotografisanje Ivana je rekla “O, ja sam kao mama tima ovde”, pošto smo svi ostali mlađi. Moj trener je trenirao sa njom kada je bila mlađa, tako da znam mnogo o Ivani i uvek se pozdravimo kada se sretnemo. Čast je biti u timu Srbije na smotri najboljih atletičara sveta u našoj Areni I zajedno sa Ivanom na čelu tima”, zaključila je Ilićeva.
Priliku da se pokaže Jovana će imati u nedelju od 11 časova, kada će se u konkurenciji od 17 atletičarki boriti za tron.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala