Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Danica Grujičić: Protiv Srbije je vođen i nuklearni i hemijski rat

© AP Photo / Philip MarkČišćenje ruševina u Aleksincu 9. aprila 1999. tri dana posle bombardovanja kasetnim bombama u kome je poginulo 14 ljudi.
Čišćenje ruševina u Aleksincu 9. aprila 1999. tri dana posle bombardovanja kasetnim bombama u kome je poginulo 14 ljudi. - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Doktorka Danica Grujičić, direktorka Instituta za radiologiju i onkologiju Srbije govorila je večeras o ekološkoj katastrofi koju je izazvala NATO agresija na Jugoslaviju.
„Protiv Srbije i Crne Gore je vođen ne samo nuklearni rat, sa 15 tona uranijuma koje su nam "isporučili", već i hemijski rat. Zna se da uništavanje hemijskih postrojenja izaziva lokalnu ekološku katastrofu. Gađali su sve što je bilo na mapama hazarda - i hemijska postrojenja, i naftna postrojenja“, rekla je doktorka Grujičić.
Ona kaže da niko ne može da joj kaže da je to bilo slučajno, i da su potrebna još ozbiljnija istraživanja o uticaju NATO bombi i osiromašenog uranijuma na Srbiju.
„Mi se zalažemo za naučno ispitivanje. Da bi nešto dokazali, mora da radi matematika, bez ikakvih emocija, jednostavno statistika i matematika, koja će sve dokazati. Da je bilo ogromno ekološko zagađenje i da smo udisali teške metale to je činjenica“, rekla je doktorka Danica Grujičić.
Vojnici hemijsko-biološke jedinice Oružanih snaga SAD - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
RUSIJA
Jezivi projekat UP-4: Amerikanci razvijali biološko oružje za uništavanje etničkih grupa
NATO avioni B-52 uzleću sa britanskog aerodroma Fejrford tokom bombardovanja SRJ 1999. - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Rusija: NATO agresija na SRJ je dugoročna tragedija, odgovornost Alijanse i dalje otvoreno pitanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala