- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinska vojska drži sedamnaestoro dece kao taoce u Donbasu

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Ukrajinske snage drže sedamnaestoro dece kao taoce u gradu Slavjansku u Donjeckoj oblasti, planiraju da ih prisilno odvedu u nepoznatom pravcu, upozorio je štab teritorijalne odbrane Donjecke Narodne Republike.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kako se navodi, štab su „kontaktirali stanovnici oslobođenih naselja Mirnoje, Granitnoje i Staroignatjevka“. Prema njihovim rečima, 20. februara je ukupno sedamnaestoro dece poslato u odmaralište Svjatogorsk.

„Deca se, kako su saopštila svojim roditeljima tokom današnjeg telefonskog razgovora, trenutno nalaze u Slavjansku. Navela su i da je planirana njihova prinudna evakuacija u nepoznatom pravcu danas u dva sata po kijevskom vremenu (jedan sat po srednjoevropskom)“, precizirao je štab, zahtevajući hitan povratak dece svojim roditeljima.

Inače, nije prvi put da ukrajinske snage uzimaju civile za taoce. Samo u nedelju su registrovana dva takva slučaja.
Konkretno, Narodna milicija DNR saopštila je da su militanti ukrajinske nacionalističke organizacije „Desni sektor“ (zabranjena u Rusiji) uspeli su da napuste grad Marijupolj pre nego što je blokiran i da stignu u Zaporošku oblast, gde su uzeli civile za taoce. Istog dana su, prema saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, pripadnici ukrajinskog neonacističkog bataljona „Ajdar“, koji su opremili svoje vatrene položaje na teritoriji pravoslavnog Sveto-Uspenskog Nikolo-Vasiljevskog manastira u Nikoljskom, držali kao taoce oko 300 civila i monaha.
Desant ruskih snaga u Gostomelju - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
RUSIJA
Rusko Ministarstvo odbrane: Nacisti „Ajdara“ kao taoce držali monahe pravoslavnog manastira
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala