- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Studenti traže hitno povlačenje skandalozne odluke kojom je profesoru Koviću zabranjen ulazak u BiH

© Sputnik / Lola ĐorđevićMiloš Ković
Miloš Ković - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Studenti banjalučkog i Univerziteta u Istočnom Sarajevu poručili su da je profesor Miloš Ković, kom je zabranjen ulazak u BiH, uvek dobro došao u Republiku Srpsku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu, gde Ković predaje kao gostujući profesor, zahtevaju od nadležnih da odluku stave van snage.
Stefan Slijepčević, predsednik Studentskog parlamenta ovog univerziteta, rekao je u Jutarnjem programu RTRS-a da studenti zahtevaju hitno povlačenje skandalozne odluke kako bi se nastavni proces odvijao bez problema. U suprotnom, kaže, nezadovoljstvo će izraziti putem javnih okupljanja.
"U toku dana biće održan sastanak sa rukovodstvom Univerziteta kako bismo definisali naredne korake", ističe Slijepčević.
Božana Tintor, predsednica Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka Banjaluka, rekla je da ova odluka ne iznenađuje jer je usledila kao očekivana posledica zakona koji je nametnuo Valentin Incko.
"Profesor Ković 13 godina predaje na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu. Zašto 13 godina nije predstavljao opasnost, a predstavlja sada, baš kada je održao predavanja u više gradova Srpske", rekla je ona.
Podsećamo, Granična policija BiH nije u subotu dozvolila ulazak u BiH profesoru Milošu Koviću uz obrazloženje da "predstavlja pretnju po bezbednost BiH".
Nalogodavac odluke o zabrani ulaska je Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH.
Ković je profesor na Odjeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu i gostujući profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Prof.dr. Miloš Ković - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
REGION
Kada NATO maršira u BiH: Lista za „odstrel“ ne završava sa Kovićem – uvod u dramatična dešavanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala