- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Fundamentalne protivrečnosti u stavovima“: Rusko-ukrajinski pregovori biće nastavljeni sutra

© BelTA / Uđi u bazu fotografijaZastavice Rusije i Ukrajine
Zastavice Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Rusko-ukrajinski pregovori biće nastavljeni u sredu, saopštio je savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Nastavićemo sutra. Veoma složen i težak pregovarački proces. Postoje fundamentalne protivrečnosti. Ali svakako ima prostora za kompromis. Tokom pauze (u razgovorima) podgrupe će nastaviti svoj rad“, napisao je Podoljak na Tviteru.
Komentarišući pregovore za portal „Strana“, Podoljak je rekao da se još ne zna tačno vreme njihovog nastavka.
„Dogovorićemo se o terminu noćas kada doradimo po podgrupama“, objasnio je on.
Ruska i ukrajinska delegacija održale su u Belorusiji tri runde pregovora o rešavanju bilateralnih odnosa, a četvrta je počela u ponedeljak. Predstavnici obe strane govore o vidljivom napretku u dijalogu.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ruski vojni kamion  - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
RUSIJA
Ukrajina: Primirje najkasnije u maju, ruska vojska kontroliše nuklearke Černobilj i Zaporožje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala