Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

RIK proglasio listu Otete bebe - Ana Pejić

© AP Photo / Darko VojinovicIzbori u Beogradu
Izbori u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Republička izborna komisija večeras je proglasila za parlamentarne izbore listu pod nazivom Otete bebe - Ana Pejić, dok je za još četiri izborne liste naložila otklanjanje nedostataka.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Otklanjanje nedostataka naloženo je podnosiocima lista Romska partije - Srđan Šain, Ruski manjinski savez - Milena Pavlović, Pavle Bihali Gavrin, Narodni front - Most i Zelena stranka, a nedostatke treba da isprave u roku od 48 časova i da dostave nedostajuće overene potpise birača koji podržavaju te liste.
RIK je listi Romska partija - Srđan Šain priznao status liste nacionalne manjine i naložio predlagaču da dostavi još najmanje 578 ispravnih potpisa podrške do neophodnih 5.000 potpisa za listu nacionalne manjine.
U slučaju lista Ruski manjinski savez - Milena Pavlović, Pavle Bihali Gavrin, Narodni front - Most i Zelena stranka članovi RIK-a su većinom glasova utvrdili da postoji osnovana sumnja da su predlagači pokušali da zloupotrebe status liste nacionalne manjine, zbog čega i je naloženo da u roku od 48 sati dostave nedostajuće i overene potpise podrške birača do minimalnog broja od 10.000 potpisa neophodnih za liste stranaka koje nemaju status manjinske liste.
RIK je zatim održao i 28. sednicu posvećenu kandidaturama za predsedničke izbore 3. aprila.
Naloženo je Grupi građana Patriota Miša Vacić da dostave najmanje 72 nedostajuće i overene pisane izjave podrške kandidaturi Vacića za predsednika.
Koaliciji Suverenisti - Saša Radulović - Milan Stamatović - dr Jovana Stojković takođe je naloženo da u roku od 48 sati RIK-u dostave najmanje 225 overenih potpisa podrške birača uz kandidaturu Branke Stamenković za predsednika Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala