- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Odisi“: Kritikuju nas jer podržavamo slobodu govora, ali nećemo uklanjati ruske medije i novinare

© Foto : odyseeAplikacija „Odiseja“
Aplikacija „Odiseja“ - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Bili smo na udaru kritika u poslednje vreme zbog toga što podržavamo slobodu štampe, posebno zbog toga što omogućavamo rad RT-a i Sputnjika na našoj platformi. „Odisi“ neće uklanjati ruske medije i novinare povezane sa ruskim mrežama, jer podržavamo slobodu govora i to se neće promeniti, saopšteno je iz te internet-platforme.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Video platforma „Odisi“ oglasila se saopštenjem povodom kritika zbog toga što omogućava rad RT-a i Sputnjika, kojima je Jutjub blokirao kanale. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:
„Ono što se dešava ukrajinskom narodu u njihovoj zemlji je grozno. Ali kazniti sve Ruse ili ljude koji su na neki način povezani sa Rusijom je apsurdno.
Kao na primer, to što ruski hokejaši gube sponzorstva samo zato što su Rusi. Kakvog to smisla ima? To je očigledna ludost, ali ono što je teže izreklamirati je ono što mi pokušavamo da kažemo:
Mi smo video-platforma. Želimo da omogućimo konkurentske glasove, bilo da su u pitanju Si-En-En, Foks, RT, Sputnjik ili ma ko drugi i nismo zainteresovani da vam govorimo šta da mislite. I to ne na način „važno je da budete slobodan mislilac“, već tako da nas ne zanima koji su vaši politički pogledi.
Verovali ili ne, ali novinari RT-a i Sputnjika su takođe ljudi. Ne samo da gube svoje poslove, već im se udara i na novinarsku reputaciju i karakterišu se kao „korumpirani novinari koji dobijaju direktive direktno iz Kremlja“.
Da li je to tačno? Mi ne znamo ništa o unutrašnjem radnom uređenju RT-a ili Sputnjika, pa ni je na nama da to kažemo.
Međutim, čak i da su RT ili Sputnjik potpuno pristrasni i da dobijaju smernice za rad direktno od Putina, i dalje bismo smatrali kako je važno da im se omogući da se čuje njihov glas, ako ni zbog čeg drugog, a ono da bismo bolje razumeli propagandu koja se širi ruskom narodu.
Iz tih razloga, Odisi neće uklanjati novinare povezane sa ruskim mrežama niti ruske medijske mreže. Mi podržavamo slobodu medija i to se neće promeniti“, zaključuje se u saopštenju koje potpisuje Džulijan Čandra, izvršni direktor video platforme „Odisi“.
Sputnjik možete pratiti na platformi „Odisi“ na sledećem linku.
Mesindžer Telegram - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SRBIJA
Sputnjik na udaru cenzure: Čitajte nas na Telegramu i gledajte na platformi „Odisi“ (odysee.com)
Sputnjik cenzura - ilustracija  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SRBIJA
Poštovani pratioci, pod udarom smo brutalne cenzure – evo kako da budete uz nas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala