- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nove antiruske sankcije: Na udaru Londona – Mišustin, Peskov, Šojgu, Zaharova, Simonjanova

© AP Photo / Matt DunhamZastava Velike Britanije ispred Big Bena u Londonu.
Zastava Velike Britanije ispred Big Bena u Londonu. - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Velika Britanija proširila je sankcije protiv Rusije, uvodeći nova ograničenja protiv više od 350 ruskih fizičkih i pravnih lica.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kako se navodi u dokumentu, pod sankcije su potpali i sadašnji i bivši premijer Rusije, Mihail Mišustin i Dmitrij Medvedev, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, portparol Kremlja Dmitrij Peskov, njegova supruga i deca, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, specijalni predstavnik ruskog predsednika za zaštitu životne sredine, ekologiju i transport Sergej Ivanov, glavna i odgovorna urednica „RT-a“ i agencije „Sputnjik“ Margarita Simonjan, gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin, televizijski voditelj Vladimir Solovjov, ruski pisac Zahar Prilepin, kao i druga ruska fizička i pravna lica.
Potparolka ruskog MIP-a prokomentarisala je to što je uvrštena na spisak britanskih sankcija.

„Grupa mi odgovara“, rekla je Zaharova za Sputnjik.

Ona je ranije izjavila da će Moskva uvesti proporcionalno jake mere Londonu kao odgovor na britansku sankcionu histeriju.
Podsetimo, Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini sa ciljem denacifikacije i demilitarizacije te zemlje, te sprečavanja napada na Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku. Kao odgovor na to, zemlje EU, Velika Britanija i SAD uvele su sankcije Rusiji.
Forin ofis - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
SVET
London: Uvedene sankcije protiv Putina i Lavrova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala