- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Belorusija je prošle godine sprečila 11 pokušaja terorističkih napada

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
U Belorusiji je tokom 2021. godine sprečeno 11 pokušaja terorističkih napada koji su finansirani iz Poljske, Litvanije, Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Državna bezbednost Belorusije je tokom 2021. godine u saradnji sa drugim državnim strukturama sprečila 11 pokušaja terorističkih napada koji su organizovani i finansirani iz Poljske, Litvanije, Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke. To je ono što znamo“, prenosi agencija „Belta“ reči Lukašenka.
On je naveo da su „snage KGB-a otkrile planove za pripremu ekstremističkih akcija protiv predstavnika državnih medija, sudija, poslanika, saradnika snaga bezbednosti i članova njihovih porodica“.
Predsednik Belorusije je dao nalog KGB-u da posebnu pažnju posvete i sprečavanju sajber napada na ekonomske objekte u zemlji koji su slični biološkom oružju.
„Želim da izdvojim pokušaje sajber napada protiv nas. Ti napadi su srodni biološkom oružju, čak su i moćniji. Nisu potrebni ni tenkovi, ni mitraljezi, ni visokoprecizne rakete“, saopštio je on na sastanku sa predstavnicima državne bezbednosti.
Prema njegovim rečima, dovoljno je da se izvrše veliki sajber napadi na ekonomske objekte i to će biti dovoljno da se zemlja destabilizuje, zato je neophodno da KGB i druge strukture toj borbi posvete veliku pažnju, zaključio je Lukašenko.
Podsetimo, ranije je agencija „Sinhua“ prenela da su inostrani sajber napadi izvedeni preko kompjutera u Kini u cilju napada na Rusiju, Ukrajinu i Belorusiju.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
RUSIJA
Lukašenko: Zapad bi da „gurne” Belorusiju u rat u Ukrajini i da usput završi i sa nama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala