Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti: Pokušaćemo da pronađemo rešenje za srpske izbore na Kosovu

© AP Photo / Visar KryeziuAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da Vlada takozvanog Kosova, zajedno sa ambasadorima Kvinte i EU, pokušava da pronađe rešenje za srpske izbore zakazane za 3. april, prenosi Kosovo pres.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratitena kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, asve video sadržaje na platformi „Odisi“(odysee.com).

Dodao je da kakva god odluka bila, ona ne bi trebalo da „narušava državnost i ustavnost Kosova“.
„Izneli smo svoj stav i smatramo da s jedne strane ne treba da sprečavamo Srbe na Kosovu koji imaju državljanstvo Kosova i Srbije, imaju pravo glasa, ali sa druge strane ustavnost, zakon na Kosovu, Rezolucija od 15. januara, obavezuje nas na sve što ćemo preduzeti u budućnosti. U kontaktu smo sa ambasadama Kvinte i EU ovde na Kosovu kako bismo videli koje rešenje možemo da nađemo da se prava ne krše, ali da ni na koji način ne krše državljanstvo, ustavnost, vladavinu prava i rezolucija. Naći ćemo rešenje za ovo i smatramo da to rešenje podrazumeva dobru volju, ali pre svega poštovanje ustavnosti i vladavine prava. Ne želimo da se bilo kom građaninu Kosova koji ima državljanstvo Srbije oduzme pravo glasa“, rekao je Kurti.
Kurti je izjavio je da su nakon izbijanja krize u Ukrajini znatno otežani razgovori sa Srbijom u odnosu na prošlu godinu kao i da sastanci na visokom nivou između njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića takođe zavise od Brisela, preneo je Kosovo onlajn.
Radoslav Pavlović pored dela Vladimira Veličkovića. - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
KULTURA
Radoslav Lale Pavlović: Da je lako biti Srbin, ne bi to nas zapalo /video/
Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SRBIJA
Priština: Srbi će 3. aprila moći da glasaju samo preko pošte ili Kancelarije za vezu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala