Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kristofer Hil položio zakletvu kao američki ambasador u Srbiji i poslao prvu poruku /foto/

© Foto : Youtube/KrasnoUNC/PrintscreenKristofer Hil
Kristofer Hil - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Kristofer Hil položio je zakletvu kao novi ambasador u Srbiji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kristofer Hil zameniće Entonija Godfrija na mestu ambasadora u Beogradu. Hil je posle polaganja zakletve poslao i prvu poruku Srbiji.
„Veoma sam zahvalan i izuzetno srećan što je Senat SAD potvrdio moju nominaciju krajem prošle nedelje. U narednim danima slede užurbane pripreme kojima se svi bavimo kada krećemo na neki važan put i odlučujemo šta treba poneti, a šta ostaviti iza sebe. Moja supruga Džuli i ja se istinski radujemo što će Beograd biti naš dom u nekoliko narednih godina i što ćemo upoznati Srbiju i njen dinamičan narod.
Toliko toga se promenilo od kad sam poslednji put bio u Beogradu i regionu. Vremenom sam naučio da poštujem istoriju i nastojao sam da naučim njene složene lekcije, ali u kofere neću spakovati težak teret prošlosti.
Dolazim sa novim pogledom na Srbiju iz 2022. godine, zemlju koju Sjedinjene Države vide kao važnog partnera i prijatelja. Ovo su bez sumnje nespokojna vremena. Ipak verujem da ih naše dve zemlje mogu dočekati zajedno, u konstruktivnom duhu i raspoloženju i sa svešću da imaju mnogo zajedničkih interesa.
Želim da naši bilateralni veze rastu i napreduju kao nikad pre, a posebno želim da iz ovih globalnih izazova naši odnosi izađu još bolji i jači. Verujem u viziju dinamičnih odnosa između Srbije i SAD, koji počivaju na dubokim temeljima međusobnog poštovanja. U saradnji sa sposobnim osobljem Ambasade SAD u Srbiji, radujem se što ću doprineti najproduktivnijoj eri u odnosima koju su naše dve zemlje ikada imale“, navodi se u Hilovoj poruci objavljenoj na sajtu Ambasade SAD u Srbiji.
Zajednička sednica Doma i saziva Senata za prebrojavanje izbornih glasova - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
SRBIJA
Crveni karton za Kristofera Hila: Zaslužio je da mu Srbija odbije agreman za dolazak u Beograd
Američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
SRBIJA
„Iskustva nam nisu laka“: Vučić o novom američkom ambasadoru
Američki diplomata Kristofer Hil - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Podkast
Povratak Kristofera Hila: Šta se sprema na Kosovu i Metohiji?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala