Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Dežurni mrzitelji Srbije uputili pismo Borelju i EK

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su pismo evropskom šefu diplomatije Žozepu Borelju i EK, u kojem traže da se privremeno zamrznu pristupni pregovori sa Srbijom dok ne uskladi politiku prema Rusiji, uputili dežurni mrzitelji čiji je životni san da Srbija nikada, nigde i ni na koji način ne napreduje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara u Vranju rekao da se nagledao i naslušao bezbroj pritisaka sa različitih strana i naglasio da nema problem sa tim i sa uvredama koje dolaze, ali da ''ima probem sa lažima'' da se u Srbiji skupljaju dobrovoljci za ukrajinski rat ili da vlast skuplja one koji protestuju ili podržavaju jednu ili drugu stranu u Ukrajini.

''Nemojte da lažete. Ti koji se skupljaju na protestima protestuju protiv mene. Samo obavestite tako svoju javnost, nemojte da ih lažno obaveštavate'', rekao je Vučić na pitanje o zahtevu devetoro poslanika Evropskog parlamenta iz liberalne grupe "Obnovimo Evropu" da se privremeno zamrznu pristupni pregovori sa Srbijom, kao i da joj se obustavi finansijska pomoć dok ne uskladi svoju politiku prema Rusiji.

Dodao je da je mnogima iz mnogo razloga najlakše da sa svoj bes iskale na Srbiji što poziciju naše zemlje, ističe, čini još delikatnijom i težom.
''Zato je potrebno da se borimo zajedno, da se radujemo ovakvim, veličanstvenim projektima i zapošljavanju ljudi jer to ekonomski diže i snaži Srbiju'', poručio je Vučić u Vranju gde je prisustvovao otvaranju fabrike "Teklas Automotive''.
Zastave SAD, Rusije i Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
REGION
Amerika šalje novu ucenu Srbiji i Balkanu – protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala