- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Savet Evrope ostaje bez ruskih 33 miliona evra

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Evropskog parlamenta u Strazburu
Zasedanje Evropskog parlamenta u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Rusija ove godine nije uplatila godišnju članarinu Savetu Evrope i nema smisla da to čini, pošto će se povući iz organizacije „ne čekajući spoljne odluke“, saopštio je potpredsednik Saveta Federacije Konstantin Kosačov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„U skladu sa članom 7 Povelje Saveta Evrope, država se povlači iz Saveta Evrope i, naravno, prestaje da učestvuje u svim njegovim strukturama, uključujući PSSE. Rusija nije uplatila članarinu za ovu godinu. Ne vidim razloga da to učini ako bude doneta odluka da se Rusija povuče iz Saveta Evrope“, rekao je senator.
On je pojasnio da je godišnja članarina Rusije u Savetu Evrope 33 miliona evra – zemlje-članice organizacije plaćaju ih do 1. jula. Govoreći o rokovima povlačenja Rusije iz SE, Kosačov je rekao da će se Rusija povući, "ne sačekavši bilo čije spoljne odluke“.
Prethodno je premijer Poljske Mateuš Moravjecki saopštio da je Savet Evrope pokrenuo proceduru privremenog obustavljanja članstva Rusije u toj organizaciji, na inicijativu njegove zemlje i Ukrajine.
Zastave ispred zgrade Saveta Evrope u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
RUSIJA
Moskva: Savet Evrope izgubiće smisao postojanja bez Rusije – odluka o suspenziji politizovana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala