- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Presek stanja: Ruska avijacija tokom noći oborila četiri ukrajinska drona

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuski avioni MiG-29
Ruski avioni MiG-29 - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je tokom prethodnog dana 187 objekata Oružanih snaga Ukrajine, jedinice PVO uništile su četiri ukrajinske bespilotne letelice, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Tokom noći 14. marta avijacija i PVO Vazdušno-kosmičkih snaga rusije oborili su četiri ukrajinske bespilotne letelice, uključujući jedan ‘Bajraktar TB-2’. Operativna-taktička, vojna i bespilotna avijacija pogodile su 187 objekata Oružanih snaga ukrajine, uključujući dva kontrolna punkta, jedan protivvazdušni raketni sistem ‘Buk-M1’, jednu radarsku stanici za navođenje, dva višecevna lansirna sistema, dve stanice za radio-elektronsku borbu, dva skladišta municije i goriva i 31 skladište vojne tehnike“, rekao je Konašenkov.
Tokom poslednja 24 časa specijalne vojne operacije u Ukrajini ruske trupe napredovale su 11 km, istakao je Konašenkov.
Od početka operacije, onesposobljeno je 3.920 objekata vojne infrastrukture Ukrajine, dodao je portparol.
Prema njegovim rečima, uništeno je: 143 bespilotne letelice, 1.267 tenkova i ostalih borbenih oklopnih vozila, 124 protivvazdušna sistema, 457 oruđa terenske artiljerije i minobacača, kao i 1.028 jedinica specijalnih vojnih vozila.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ruski vojni kamion  - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
RUSIJA
Ukrajina: Primirje najkasnije u maju, ruska vojska kontroliše nuklearke Černobilj i Zaporožje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala