- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kina demantovala da je Rusija tražila vojnu pomoć

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZastava Kine
Zastava Kine - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Izveštaji da je Rusija navodno tražila vojnu pomoć od Kine za sprovođenje specijalne vojne operacije u Ukrajini predstavljaju dezinformacije, izjavio je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Ovi izveštaji predstavljaju dezinformacije“, rekao je diplomata, komentarišući medijske navode da je Rusija navodno zatražila vojnu pomoć od Kine.
On je naglasio da u poslednje vreme SAD aktivno sa lošim namerama šire lažne informacije usmerene protiv Kine o ukrajinskom pitanju. Portparol je dodao da Kina igra konstruktivnu ulogu u olakšavanju pregovora i pronalaženju mirnog rešenja i naglasio potrebu da sve strane zadrže uzdržanost kako bi se smanjile tenzije.
Ranije je je „Fajnenšel tajms“, pozivajući se na izvore, javio da je Rusija navodno zatražila vojnu pomoć Kine za sprovođenje specijalne vojne operacije u Ukrajini.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ruski vojni kamion  - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
RUSIJA
Ukrajina: Primirje najkasnije u maju, ruska vojska kontroliše nuklearke Černobilj i Zaporožje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala