- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Junaštvo na delu: Kako je ruski pilot prizemljio raketirani Su-25 „na časnu reč“ /video/

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaJurišni avion Su-25UB na vojnim vežbama u Južnom vojnom okrugu
Jurišni avion Su-25UB na vojnim vežbama u Južnom vojnom okrugu - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Jedan od dva ruska jurišna aviona pogodila je raketa ukrajinskog prenosnog PVO sistema tokom izvođenja borbenog zadatka u zoni specijalne vojne operacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Međutim, pilot Su-25 uspeo je da prizemlji letelicu tako što ga je drugi pilot navodio, iako mu je kontrolni sistem otkazao.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Vojni resor je objavio video-snimak sletanja oštećenog aviona u bazu.
„Prilikom izvođenja borbenog zadatka u zoni specijalne vojne operacije, jurišni avion Su-25, drugi u paru, pogođen je projektilom iz prenosnog PVO sistema koji je sa zemlje ispalio pripadnik Oružanih snage Ukrajine“, preciziralo je Ministarstvo.
S tim u vezi, resor dodaje da je pilot oštećenog aviona, procenivši situaciju, odlučio da ugasi oštećeni motor i da ne napušta letelicu, dok ga je pilot prvog aviona, potpukovnik Denis Litvinov, prestrojio i, shvativši da oštećeni avion neće izdržati drugi udarac rakete, pokrivao sopstvenim avionom.
Ministarstvo dodaje da je pilot druge letelice vizuelno detektovao lansiranje druge rakete i uspeo da preusmeri raketu u stranu.
Tokom sletanja, pilot oštećenog Su-25 prijavio je kvar na letelici i sleteo po komandama Litvinova, a sletanje je obavljeno bez incidenata, napomenuo je resor.
Zahvaljujući svojim hladnokrvnim i veštim postupcima, pilot Denis Litvinov uspeo je da spase život svog prijatelja i borbeni avion, a oba pilota će primiti državna priznanja, konstatovalo je rusko Ministarstvo odbrane.
Jurišni avioni Su-25SM - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
RUSIJA
Ruski avioni uništili skladište municije ukrajinskih Oružanih snaga /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala