- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Aleksej i Bogdan dvocifreni, Luka razbio Boston – uprkos povredi! /video/

© AP Photo / LM OteroLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Aleksej Pokuševski zabeležili su dvocifrene učinke u NBA ligi u noći između nedelje i ponedeljka, dok je zabeležena i sjajna partija mladog Slovenca Luke Dončića.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Dončić je sa Dalas Maveriksima zabeležio sedmu pobedu u osam mečeva, ovog puta savladavši Boston Seltikse na neugodnom gostovanju rezultatom 95:92.
Slovenački plejmejker sa srpskim korenima je uspeo da iznese pobedu svog tima uprkos tome što je u jednom trenutku istegao zadnju ložu i na trenutak izašao sa terena.
To ga nije omelo da meč završi sa 26 poena i po osam skokova i asistencija, ali ostaje za videti da li će, uprkos tome što se vratio u igru posle odlaska do svlačionice, morati na kraću pauzu.
Boban Marjanović ponovo nije igrao, a Dončića su najbolje pratili Dorijan Fini-Smit sa 19 i Spenser Dinvidi sa 18 poena.
Na drugoj strani istakli su se Džejson Tejtum sa 21 poenom i 11 skokova i Al Horford sa 17 poena, šest skokova, pet ukradenih lopti i dve blokade.
Atlanta Hoksi uspeli su da upišu drugi trijumf u nizu protiv desetkovanih Indijana Pejsersa rezultatom 131:128.
Bogdan Bogdanović nije imao najbolju partiju, pošto je iz igre šutirao 4/12 i meč završio sa 13 poena, četiri skoka i šest asistencija.
Na sreću njega i njegovih saigrača u nezaustavljivom modu bio je Trej Jang, koji je imao 47 poena na 13/20 iz igre, uz pet asistencija.
Na drugoj strani istakli su se Tajris Haliburton sa 25 poena i deset asistencija, Badi Hild sa 25 i Duejn Vošington sa 22 poena.
Oklahoma Siti Tander je nastavio da vezuje poraze, a peti u nizu doživeo je na domaćem parketu od Memfis Grizlisa sa 125:118.
Aleksej Pokuševski je nastavio da vezuje dvocifrene partije. Ovog puta je za 20 minuta na terenu imao deset poena (4/10), osam skokova i blokadu.
Najbolji u Oklahomi bio je sjajni Šej Gildžus-Aleksander sa 31 poenom, šest skokova i sedam asistencija, dok se mora istaći i partija Darijusa Bejzlija od 29 poena i deset uhvaćenih lopti.
To, ipak, bilo dovoljno za Dezmonda Bejna (21p, 8sk), Džerena Džeksona (18p, 5sk) i Dža Morenta (17p, 10as).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala