- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

DNR: Došli smo do ukrajinskog laptopa sa ciljevima rakete „Točka-U“

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaPosledice granatiranja na teritoriji Donjecke i Luganske Narodne republike
Posledice granatiranja na teritoriji Donjecke i Luganske Narodne republike - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Narodna milicija Donjecke Narodne Republike saopštila je da je došla do laptopa ukrajinske vojske na kome se nalaze podaci o ciljevima rakete „Točka-U“. Među ciljevima je zgrada Vlade, Radio-televizijski centar i Vojni komesarijat.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

U saopštenju Narodne milicije DNR se navodi da su ukrajinski nacionalisti 19. raketne brigade granatirali Donjeck raketom „Točka-U“.
„Granatiranje grada su izveli nacionalisti 19. raketne brigade Oružanih snaga Ukrajine sa severozapada, iz okoline Krasnoarmejska koji je okupirao Kijev“, izjavili su u Narodnoj miliciji.
Ranije je gradonačelnik Donjecka Aleksej Kulemzin saopštio da je pored Vlade u centru grada pogođena ukrajinska raketa „Točka-U“. Štab teritorijalne odbrane DNR je saopštio da je ubijeno 20 ljudi, a devet je ranjeno. Ministarstvo zdravlja DNR-a je saopštilo da je 17 poginulo i hospitalizovano 28 ranjenika. Lider DNR-a Denis Pušilin je udar „Točka-U“ na Donjeck nazvao ratnim zločinom Kijeva.

Narodna milicija DNR: Moguća ekološka katastrofa u Donbasu

U slučaju da se ne ukloni incident u fabrici koksa u Avdejevki u Donbasu, postoji velika mogućnost da će doći do ekološke i hemijske katastrofe, rekao je predstavnik Narodne milicije Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin.
„Uzmite, na primer, jučerašnji slučaj Avdejevke. Realno, može doći do velike ekološke i hemijske katastrofe. U slučaju da se benzol iz rezervoara izlije na zemlju onda će to osetiti ne samo u Donjecku, Jasinovati i Makejevki. Ako vetar dune na neku drugu stranu, benzol se lako prenosi vazduhom i prilikom udisanja uništava pluća“, rekao je Basurin na televiziji „Rosija 1“.
Ranije je Narodna milicija DNR saopštila, da su ukrajinski vojnici blokirali prilaz kako vatrogasci ne bi mogli da ugase požar u fabrici.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ukrajinska vojska granatirala Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
RUSIJA
Ministarstvo odbrane Rusije: Napad u Donjecku ─ ratni zločin
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala