- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Burne reakcije u Crnoj Gori na pozive da se zabrane ruski mediji: Uvreda za sve koji hoće istinu

© Depositphotos.com / Igor StevanovicCenzura
Cenzura - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Namjera crnogorskih vlasti da zabrane emitovanje Sputnjika u Croj Gori vrijeđa sve Crnogorce i Srbe koji hoće istinu. Time Crna Gora pokazuje da je kolonija Zapada, i provodnik ponižavajućeg jednoumlja koje dolazi sa te strane, poručuje književnik Milutin Mićović, komentarišući za Sputnjik zahtjeve da se ruskim medijima zabrani emitovanje u Crnoj Gori.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

“To pokazuje da oficijelna Crna Gora, po naredbi spolja, grubo likvidira demokratiju u svom narodu, podstiče jednoumlje, poslušnost i ropstvo. Mi u Crnoj Gori, i uopše u srpskom prostoru, iskusili smo na svojoj koži ne samo ratnu propagandu Zapada, nego i bombardovanje, razaranje i trovanje naše zemlje, degradiranje i kompromitovanje naše istorije i naroda”, podsjeća Mićović
Tu propagandnu Zapada, kako kaže, sada vidimo i u aktuelnom i , nažalost krvavom sukobu u Ukrajini.
“Crno-bijela interpretacija ovog sukoba je nepodnošljiva i vrijeđajuća, što već mi vidimo u našem medijskom prostoru. Ako to Crna Gora traži, onda se ona odriče sebe, svoje istorije i svoje savjesti. Mi znamo, naravno, da to traže od Crne Gore američki i evropski izaslanici, ali to ne umanjuje njenu odgovornost pred sopstvenim narodom”, ističe Mićović.
On konstatuje da je, međutim, danas informativna tehnoligija takva da jednoumlje i monopol nad istinom može da se prima samo u onim državama koje su se odrekle svog suvereniteta, i odgovornosti pred svojom narodom i svojom istorijom.
“Nadamo se, ipak, da Crna Gora neće postati kontejner zapadne propagande. Na kraju, borba za istinu podrazumijeva borbu sa svim lažima ovog svijeta! Tu borbu nose i plaćaju, slobodni ljudi i slobodni narodi”, kaže Mićović za Sputnjik.
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar pozvao je ranije danas Crnu Goru da sledi rukovodstvo EU i da u potpunosti primeni sankcije na ruske medije RT i Sputnjik, jer, kako tvrdi, šire propagandu.
Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
REGION
Medojević o zabrani ruskih medija u Crnoj Gori: Cenzura je metod nedemokratskih režima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala