- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zakazano venčanje Asanža u zatvoru

© Sputnik / Aleks Maknoton / Uđi u bazu fotografijaOsnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž na terasi ambasade Ekvadora u Londonu
Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž na terasi ambasade Ekvadora u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
Pratite nas
Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž venčaće se u zatvoru Belmarš 23. marta. Vivijen Vestvud dizajnira venčanicu za pedesetogodišnju verenicu, advokata Stelu Moris, i kilt za Asanža čiji su roditelji poreklom Škoti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Morisova, koja je upoznala Asanža dok je živeo u ambasadi Ekvadora u Londonu, udaće se za osnivača Vikiliksa u zatvoru visoke bezbednosti skoro tri godine nakon njegovog hapšenja. Par ima dvoje dece.
Stela Moris rekla je posle razgovora sa Asanžom da su oboje „veoma uzbuđeni“ uprkos ograničenjima na ceremoniji.
Dodala je da čekaju da odluku da li im je dozvoljeno fotografisanje i da li će gosti morati da odu odmah nakon ceremonije iako se venčanje odvija u uobičajeno vreme poseta.
„Očigledno smo veoma uzbuđeni iako su okolnosti veoma restriktivne. I dalje postoji neopravdano mešanje u naše planove. Imati fotografa na sat vremena nije nerazuman zahtev“, rekla je ona.
Venčanju će prisustvovati dva svedoka i dva radnika obezbeđenja.
„Džulijan se raduje jer se venčanje konačno dešava, mnogo meseci nakon što smo prvi put podneli zahtev“, dodala je Morisova.
Prema Zakonu o brakovima iz 1983. godine, zatvorenici u Velikoj Britaniji imaju pravo da podnesu zahtev za venčanje u zatvoru, prenosi „Gardijan“.
Džulijan Asanž - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
SVET
Pobeda Asanža: Može da podnese žalbu Vrhovnom sudu protiv izručenja u SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala