- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pobeda Kudermetove nad Osakom u senci suza i skandala sa tribina /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillNaomi Osaka plače nakon što je doživela uvrede sa tribina u Indijan Velsu
Naomi Osaka plače nakon što je doživela uvrede sa tribina u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
Pratite nas
Ruska teniserka Veronika Kudermetova napravila je iznenađenje pobedivši Naomi Osaku (6:0, 6:4) u Indijan Velsu u meču koji su obeležile suze japanske teniserke usled uvrede sa tribina.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Igrao se prvi set kada se sa tribina začulo „Naomi, očajna si“, što je jako pogodilo japansku teniserku koja je u prošlosti imala dosta problema sa mentalnim zdravljem, a ovakva reakcija pokazuje da to i dalje nije iza nje.
Iako su mnogi pomislili da se radi o nekoj uvredi ruskoj teniserki, pošto se nije lepo čulo šta je rečeno, a i s obzirom na dešavanja u svetu, to nije bio slučaj.
Osaka je zaustavila meč, na semaforu je bilo 0:3 i želela je da mikrofon kako bi se obratila publici. Zvala je i supervizora, ali organizatori joj nisu dozvolili da na taj način prekida susret.
Osaka je bila u suzama, meč je nastavljen, i do kraja seta nije osvojila nijedan gem (6:0).
U drugom je zaigrala dosta bolje, ali je Kudermetova držala visok nivo igre i na kraju je zasluženo slavila – 6:0, 6:4.
Iako nije praksa da poraženi priča po okončanju susreta, Osaka je želela da se obrati publici i da im kaže da nije u redu vređati tenisere.
„Vređana sam i pre, ali ovde biti... gledala sam kako su Serena i Venus ovde vređane, ako niste to nikada gledali, trebalo bi. Ne znam zašto, ali to mi se kroz glavu mnogo puta ponavljalo. Pokušavam da ne plačem, želim samo da kažem ’hvala’...“, rekla je u suzama Japanka.
Osaka je ovde aludirala na Indijan Vels 2001. godine kada su Amerikanci optužili sestre Vilijams za nameštanje. Njih dve trebalo je da se sastanu u polufinalu, ali se Venus povukla zbog povrede i Serena je prošla u finale.
Kada se Venus u velikom finalu pojavila na tribinama ceo stadion počeo je da zviždi i negoduje – Amerikanci su vređali Amerikanke.
Serena je imala svega 19 godina i nije joj bilo jasno zašto je ceo stadion, na domaćen terenu, protiv nje.
Vilijams je osvojila trofej, ali je kasnije priznala da je vozeći kući čitav put preplakala zbog toga što je „izdata“ od sopstvenog naroda.
Osaka se setila tog detalja nakon što je čula uvredu sa tribina i nije mogla da se oporavi, što je kasnije i priznala u obraćanju Amerikancima.
Kraj za Krajinovića i Đerea u Indijan Velsu
Nadal je neuništiv – nestvaran preokret u Indijan Velsu!
Medvedev furioznom igrom do trećeg kola Indijan Velsa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala