Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Stefanović: Čista laž Generalštaba Ukrajine, Srbija ne regrutuje borce za dopunu ruskih snaga

© Sputnik / Lola ĐorđevićNebojša Stefanović
Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
Pratite nas
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je danas da su tvrdnje da se iz Srbije regrutuju borci za dopunu ruskih vojnih snaga u Ukrajini čista laž, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Ovo je opasna dezinformacija koju je lansirao Generalštab Ukrajine i zahtevamo da je odmah povuku. Učešće srpskih državljana u oružanim sukobima u inostranstvu je teško krivično delo za koje su propisane višegodišnje kazne zatvora“, istakao je Stefanović.
On je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko dana još jednom potvrdio da će biti najstrože kažnjavani svi koji iz Srbije eventualno odu da se bore u Ukrajini, bez obzira na čijoj strani.
„Srbija je privržena mirnom rešenju ovog konflikta i neće dozvoliti da se na bilo koji način dovede u pitanje njeno mirovno opredeljenje“, zaključio je Stefanović.
Generalštab Ukrajine saopštio je danas da Rusija dovodi borce iz Sirije, Srbije, Nagorno-Karabaha za dopunu trupa u Ukrajini.
Aleksandar Vučić i  Analena Berbok  - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
SRBIJA
Vučić: Od početka konflikta nisam imao kontakt ni sa jednim ruskim zvaničnikom /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala