- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Proslavljeni Francuz insistira na pozitivnom nasleđu Abramoviča u fudbalu

© AFP 2023 / FRANCK FIFEBivši francuski fudbaler Patrik Vijera
Bivši francuski fudbaler Patrik Vijera - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
Pratite nas
Patrik Vijera, legendarni francuski fudbaler, smatra da bi period Romana Abramoviča u Čelsiju trebalo da bude upamćen po sjajnim stvarima koje je uradio za klub u Englesku, a ne po nedavnim dešavanjima.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Ruski oligarh proteran je iz Londona, proteran je iz Čelsija, zbog vojne operacije u Ukrajini i primoran je da proda klub u koji je uložio više milijardi dolara.
Mnogi su se javili da morališu i govore kako je dobro to što je uradila vlada Velike Britanije, a retki su oni koji su u proteklih nekoliko dana imali hrabrosti da kažu nešto pozitivno u vezi Abramoviča.
Jedan od njih je i Patrik Vijera, proslavljeni fudbaler Arsenala, izjavivši da je Roman uradio velike stvari, kako za Čelsi, tako i za engleski fudbal.
„Broj fudbalera koji je iznedrila Čelsijeva akademije i koji sada igraju u Premijer ligi ili Čempionšipu je neverovatan“, rekao je Vijera.
„Pogledajte samo šta je sve osvojio Čelsi u poslednjih 20 godina“, dodao je.
Abramovič je 2003. godine kupio londonski klub i za devetnaest godina stvorio je višestrukog šampiona Evrope i Engleske.
Klub koji je jedan od najbogatijih i najkonstantnijih u Evropi, i koji je dao veliki broj vrhunskih fudbalera.
Romanov period u Čelsiju mora da se posmatra kao pozitivan. Za fudbal, generalno gledano, bio je to sjajan period“, zaključio je Vijera.
Do dolaska Abramoviča, Arsenal je bio glavni rival Mančester junajteda, ali situacija je počela da se menja i za vreme ruskog oligarha u klubu Čelsi, Junajted i Siti osvojili su po pet titula u Premijer ligi.
Jahta Romana Abramoviča u Tivtu
Bord Premijer lige izbacio Abramoviča
Britanija dala sulud uslov ruskom milijarderu – „nacionalizacija“ ili propast!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala