- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Oružane snage Rusije likvidirale oko 180 stranih plaćenika u Ukrajini

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov
Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov  - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
Pratite nas
Ruska vojska je u nedelju ujutru napala centre za obuku ukrajinskih oružanih snaga u selu Stariči i na vojnom poligonu Javorovski preciznim dalekometnim oružjem, ubivši oko 180 stranih plaćenika i uništivši veliku količinu stranog naoružanja, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prema njegovim rečima, na ovim objektima je kijevski režim rasporedio „centar za obuku i borbenu koordinaciju stranih plaćenika pre slanja u područja borbenih dejstava protiv ruske vojske, kao i bazu za skladištenje naoružanja i vojne opreme koja dolazi iz inostranstva.

Uništeno 3.736 ukrajinskih vojnih infrastrukturnih objekata

Tokom 18 dana vojne specijalne operacije u Ukrajini, ruska vojska je uništila 3.736 infrastrukturnih objekata ukrajinske vojske, rekao je Igor Konašenkov na konferenciji za novinare.
„Ukupno je tokom operacije onesposobljeno 3.736 vojnih infrastrukturnih objekata Ukrajine. Uništeno je 100 aviona, 139 bespilotnih letelica, 1.234 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 122 višecevna raketna sistema, 452 jedinice poljske artiljerije i minobacačka topa, 1.013 specijalnih vojnih vozila“, naveo je Konašenkov.
Konašenkov je, takođe, rekao da Oružane snage Ruske Federacije i grupa trupa LNR nastavljaju ofanzivu i da je uspostavljena puna kontrola nad još šest naselja.
„Oružane snage Ruske Federacije su u ofanzivnim akcijama uspostavile punu kontrolu nad naseljima Pavlovka, Nikolskoe, Blagodatnoe, Vodianovka i Vladimirovka. Napredovanje za dan bilo je do devet kilometara. Grupacija trupa LNR je, nastavljajući ofanzivne operacije, oslobodila grad Popasnaja od nacionalista“, rekao je Konašenkov.
General je rekao da su ruske trupe u nedelju oborile jedan ukrajinski avion i 11 vojnih dronova, uključujući dva „bajraktara“.
On je dodao da su ruska operativno-taktička, vojna i bespilotna avijacijapogodile 46 objekata ukrajinskih oružanih snaga, uključujući tri komandna mesta, jedan protivvazdušni raketni sistem, dva skladišta municije i 33 skladišta vojne opreme.
Posledice granatiranja na teritoriji Donjecke i Luganske Narodne republike - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
RUSIJA
Nova runda pregovora Moskve i Kijeva danas, EU razmatra nove sankcije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala