- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Objavljena nova mapa regiona Ukrajine koji su pod kontrolom ruske vojske /foto/

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski vojni kamion
Ruski vojni kamion  - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je novu, ažuriranu mapu regiona Ukrajine koji su pod kontrolom Oružanih snaga Rusije i republika Donbasa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Posledice granatiranja na teritoriji Donjecke i Luganske Narodne republike - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
RUSIJA
Nova runda pregovora Moskve i Kijeva danas, EU razmatra nove sankcije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala