- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nove sankcije EU protiv Rusije u ponedeljak

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaSamit EU u Briselu
Samit EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
Pratite nas
Nove sankcije Evropske unije protiv Rusije, kako se očekuje, biće uvedene u ponedeljak, sada je u toku njihova dorada i utvrđivanje, saopštilo je na svojoj tviter stranici Predsedništvo Saveta Evrope, na čijem je čelu trenutno Francuska.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Konačna dorada i utvrđivanje sankcija očekuju se sutra na Komitetu stalnih predstavnika pri Evropskoj uniji“, navedeno je u saopštenju.
Nove mere su predložene tokom samita lidera Evropske unije u Versaju.
Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je u petak uveče da EU, u okviru četvrtog paketa sankcija Rusiji, posebno namerava da zabrani uvoz ključnih proizvoda od čelika iz Rusije i izvoz luksuzne robe iz svojih zemalja u Rusku Federaciju. EU je takođe želela da povuče Rusiju iz režima najpovlašćenijih nacija u Svetskoj trgovinskoj organizaciji.
Ministarstvo trgovine SAD objavilo je ranije spisak od stotinu američkih proizvoda koji su zabranjeni za izvoz u Rusiju i Belorusiju kao predmeti luksuza, zbog događaja u Ukrajini.
Na spisku od gotovo 600 proizvoda našli su se alkoholni napici, kozmetika, odeća i obuća koja košta najmanje hiljadu dolara, krzno, korali, torbice i koferi, tepisi, antikvarni predmeti, duvanski proizvodi, nakit, motorne sanke, oprema za ronjenje, brodski motori, motocikli i putnička vozila.
Zabrana koju je u petak objavio predsednik SAD Džo Bajden na snagu stupa 16. marta.
Posledice granatiranja na teritoriji Donjecke i Luganske Narodne republike - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
RUSIJA
Nova runda pregovora Moskve i Kijeva danas, EU razmatra nove sankcije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala