- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Na Pešteru jutros do minus 28, kada se završavaju ledeni dani u Srbiji

CC0 / Rixabay / Ledenice
Ledenice - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
Pratite nas
Pomoćnik direktora Republičkog hidro-meteorološkog zavoda Goran Mihajlović rekao je danas da je u Srbiji izraženo severoistočno strujanje uslovilo hladan vazduh sa severoistoka Evrope, za koji ni Karpati nisu bili granica.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite ina kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, asve video sadržaje na platformi „Odisi“(odysee.com).

„U Karajukića Bunarima, (na Pešteru kod Sjenice), gde je inače izmerena najniža temperatura ikada u Srbiji 1985. godine, čak minus 39, ovog jutra je minus 28 stepeni“, rekao je Mihajlović za RTS.
On je najavio da Srbija naredne nedelje polako izlazi iz hladnog perioda, pa se očekuju topliji dani sa slabim jutarnjim mrazevima uz porast dnevnih temperatura.
Pravo prolećno vreme biće već u utorak, a prema prognozama metorologa manji pad temperature osetiće se u petak i narednog vikenda.
„S tim da je 23. mart srednji datum poslednjeg snega u Beogradu. U tom smislu nije iznenadio ovaj hladan talas u odnosu na prethodne decenije“, rekao je Mihajlović.
Što se tiče dugoročnije prognoze, on navodi da će nakon sledećeg vikenda uslediti nešto niže temperature, ali da će poslednjih sedam dana marta obeležiti porast temperatura i prolećno vreme, preneo je Tanjug.
Perle - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
DRUŠTVO
Jak mraz u celoj Srbiji, u Sjenici minus 22
Vremenska prognoza - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
DRUŠTVO
Vreme danas: Pretežno sunčano i malo toplije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala